Remis i lokalopgøret mod Hobro IK

Det endte med pointdeling, da vi her ved middagstid tog imod Hobro IK på Nord Energi Arena. En kamp der begyndte rodet, endte med at blive intens, da begge hold jagtede alle tre point i slutfasen.

Fra start virkede det til, at cheftræner Jens Berthel Askou havde fundet det rette spændingsniveau til sine spillere. Især hjemmedebutanten Jón Dagur Thorsteinsson gjorde indledningsvis en god figur, hvor han flere gange grev gæk med Jesper Bøge.
Men det var gæsterne fra Hobro IK, der havde kampens første store chance. Efter syv minutter havde Mikkel Mejlstrup Pedersen en god skudmulighed, men heldigvis for os, lykkedes det ham ikke at passere Flø i målet.

Som halvlegen skred frem fik vi bedre fat. Vi lagde et godt pres på gæsterne, og efter godt 16 minutter var føringsmålet tæt på at komme, da Daniel Christensens hjørnespark var ved at liste i kassen. På samme hjørnespark var Lucas Jensen millimeter for at skubbe det indadskruede spark i netmaskerne, men desværre blev det ikke til mål i den omgang.

Det gjorde det til gengæld 12 minutter senere. Andreas Kaltoft stoppede et Hobro IK-angreb, sendte bolden ud til Thorsteinsson på venstrekanten og gik selv med frem. Jón satte igen et par mand, inden han fladt fandt Kaltoft, der drejede rundt om sig selv og fladt sendte bolden i kassen. Fuld fortjent føring.

Og det var lige ved, at det blev til 2-0. Efter 38 minutter havde Daniel Christensen et frispark på kanten af feltet. Men desværre strøg hans nærgående forsøg sig lige uden om opstanderen.

I stedet fik Hobro IK bolden i nettet i den anden ende. De erobrede bolden på midten af banen, sendte bolden ud på højrekanten, og ind foran mål, hvor Mikkel Mejlstrup Pedersen i to omgange fik passeret Nicolai Flø. Målet blev halvlegens sidste.

Efter pausen var det igen Hobro IK, der havde den første chance. Et frispark nede ved det ene hjørneflag blev farligt, men denne gang lykkedes det ikke for gæsterne at få bolden i netmaskerne.

Anden halvleg var en noget rodet affære. Begge hold virkede til at være bange for at slippe håndbremsen helt, og det betød at der ikke var de store chancer.

I hvert fald ikke før de sidste 15 minutter af kampen. Her fik gæsterne fra Hobro IK et par omstillingsmuligheder, men vi fik afvist, og i stedet var vi ved at få endnu en føring. Men indskiftede Sebastian Czajkowskis skudforsøg blev blokeret i sidste øjeblik.

Der faldt ikke flere scoringer, og derfor måtte de to hold nøjes med et enkelt point i en kamp, der endte hektisk, da begge hold jagtede det vindende mål.

Matchfacts – Superligaen, 9. runde

Vendsyssel FF – Hobro IK 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 28. min Andreas Kaltoft, 1-1 40. min Mathias Mejlstrup Pedersen.

Advarsler: 37. min Yaw Amankwah (HIK), 45+1. min Emmanuel Sabbi (HIK), 69. min Mikkel Mejlstrup Pedersen (HIK), 70. min Sander Fischer

Tilskuertal: 1686

Dommer: Peter Kjærsgaard

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Andreas Kaltoft, Sander Fischer, Daniel Christensen – Lucas Jensen, Moses Opondo, Mikkel Frankoch (27. Mikkel Wohlgemuth), Jón Dagur Thorsteinsson (83. Washington Brandão) – Myroslav Slavov, Seyi Adekoya (68. Sebastian Czajkowski)

Startopstilling, Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask – Jesper Bøge, Yaw Amankwah, Rasmus Minor, Mathias Haarup – Mikkel Mejlstrup Pedersen (76. Danny Olsen), Jonas Brix-Damborg, Vito Hammershøy-Mistrati, Emmanuel Sabbi – Quincy Antipas (77. Julian Kristoffersen), Sebastian Grønning (85. Djiby Fall)