Respekt for FC Nordsjællands unge kuld

Modstanderen i sæsonens tredje kamp er de forsvarende bronzevindere fra FC Nordsjælland. Et hold, der gennem de seneste par sæsoner har manifesteret sig som et ungt, dynamisk hold med dygtige individualister. I sæsonens to første kampe har FC Nordsjælland stillet med en gennemsnitsalder på deres startopstilling på henholdsvis 22 år og 211 dage og 21 år og 241 dage. Så det er et ungt hold, der venter i morgen på Right to Dream Park.

”Vi har stor respekt for det, de kan. De har et hold, hvor rigtig mange har spillet fodbold på højeste niveau herhjemme i en tidlig alder. Det lærer du rigtig meget af rigtig hurtigt. Samtidig har de mange dygtige spillere, som kan noget på egen hånd, mens de samtidig fungerer som et hold. Det så vi seneste i torsdag mod AIK (i Europa League-kvalifikationen, red.), hvor de præsterede rigtig flot mod et tophold i Skandinavien,” siger cheftræner Jens Berthel Askou.

”Men de har selvfølgelig også nogle sider, hvor de er lidt udfordret, fordi de har mange unge, der ikke er så fysisk stærke. Det har vi arbejdet på, hvordan vi skal udnytte. Og så skal vi fokusere det på, vi gerne vil som hold. Vi skal være sindssygt aggressive og gøre ondt på dem, når vi løber stærkt i vores presspil, og forsøge at finde de rum der opstår, når de investerer mange folk i det offensive,” fortsætter han.

Kampen bliver som nævnt spillet på Right to Dream Park i Farum på det efterhånden famøse kunststofunderlag. Det er dog ikke noget Jens Berthel Askou vil bruge meget energi på at tænke over.

”Jeg ser det ikke som et stort tema for os. Det er selvfølgelig en smule anderledes – og arenaen føles måske en smule ekstra varm end normalt, men det må vi tage med. Vi har forberedt os på kunststofunderlaget de seneste par dage. Underlaget betyder ikke så meget, fordi banerne generelt er så gode lige nu. Men det giver selvfølgelig en lidt anden fornemmelse i fødderne i dine vendinger og løb,” slutter han.

Til kampen mod FC Nordsjælland har Askou udtaget følgende spillere:

1 Nicolai Flø, 2 Jeppe Svenningsen, 3 Jakob Hjorth, 6 Mikkel Frankoch, 7 Lucas Jensen, 8 Jeppe Illum, 9 Moses Opondo, 13 Søren Henriksen, 14 Emmanuel Ogude, 15 Andreas Kaltoft, 16 Sander Fischer, 17 Washington Brandão, 18 Mads Mikkelsen, 20 Daniel Christensen, 21 Morten Knudsen, 22 Seyi Adekoya, 23 Sebastian Czajkowski, 28 Frederik Ibsen, 30 Alexander Juel Andersen

Jeppe Svenningsen er tilbage efter karantæne, mens Kasper Povlsen og Marcus Solberg begge er på vej tilbage efter længerevarende skadesproblemer. Allan Høvenhoff er i fuld gang med genoptræningen.

Kampen sendes på Eurosport 2 med optakt klokken 11.30. Der er kampstart klokken 12.00.