SÅ BLI’R DET IKKE VILDERE!!!

Historien om en turbulent sæson med et hav af skader, trænerskifte og coronaudbrud fandt sin lykkelige slutning torsdag aften, hvor et solbeskinnet, velbesøgt Nord Energi Arena udgjorde rammen om, hvad der skulle vise sig at blive et sandt drama.

Båret frem af et veloplagt publikum med tilbagevendte Zone 70 i spidsen, lagde Vendsyssel pres på Fremad Amager fra kampens start. Allerede i det 12. minut var vi tæt på. Efter et par træk ind i banen, sendte Tiemoko Konate et skud afsted, og kun stolpen forhindrede en tidlig føring. Fremad Amager spillede tålmodigt bolden rundt i egne rækker, og ventede blot på muligheden for at sende deres hurtige kanter afsted, hvor især højre siden med David Martin et par gange gav anledning til panderynker på Vendsyssel-bænken.

I det 28. minut faldt så scoringen. Gregory Berthier tager et godt løb ind i feltet og kan med hovedet dirigere Tobias Damsgaards præcise indlæg i nettet ved fjerneste stolpe. En i forvejen forrygende stemning fik endnu en tak opad og blev bestemt ikke mindre i det 45. minut. Lasse Steffensen bliver liggende i midtercirklen efter en hård tackling. Spillet fortsætter imidlertid og munder ud i et hjørne fra vores egen højre side. ”Kom nu op Lasse”, brøles der fra bænken. ”Kom nu op Lasse – op og scor et mål”. Og når man får sådan en besked fra sin cheftræner, så gør man selvfølgelig, hvad der bliver sagt. Humpende bevæger Steffensen sig op i feltet for sekunder senere at sætte hovedet på det godt slåede hjørnespark fra Mikkel Wohlgemuth. Jacob Pryts Larsen i Amager-målet får hånden på, men kan ikke forhindre den efterhånden scoringsvante Lasse Steffensen i at bringe Vendsyssel et skridt nærmere redning.

I omklædningsrummet var der alligevel en løftet pegefinger. Der manglede stadig 45 minutter – nu skulle arbejdet gøres færdigt.

Med en solid 2-0 føring og et uafgjort halvlegsresultat i Kolding trak Vendsyssel sig længere tilbage på banen i 2. halvleg og overlod mere initiativ til Fremad Amager, uden det dog resulterede i egentlige chancer. I det 74. minut hænder det, som gav følelsen af, at man blev 10 år ældre på bare 20 minutter. Fremad Amagers Olakunle Olusegun erobrer bolden midt på vores banehalvdel. Den teknisk stærke midtbanespiller dribler elegant forbi hele Vendsyssel-forsvaret for til sidst at runde Peter Friis Jensen og fra en spids vinkel sende bolden i nettet til reducering 2-1. Da Kolding 5 minutter senere bringer sig foran 1-0, begynder panikken så småt at brede sig. Bedre blev det ikke, da Kolding 5 minutter før tid kom på 2-0. Nu skulle vores føring holde, og Kolding måtte ikke score mere. Begge dele lykkedes heldigvis, og vilde jubelscener kunne bryde ud på stadion, hvor en flok lykkelige spillere lod sig hylde af et fantastisk hjemmepublikum. I omklædningsrummet fortsatte euforien, og mon ikke der røg en øl eller to ned senere på natten.

Nu går spillerne på en velfortjent ferie, men for klubbens ledelse venter der en travl periode med at gøre klar til den nye sæson. Hvis den skal blive lige så spændendes, som den vi lige har overstået, må må det meget gerne blive i den anden ende af tabellen.