Sejr i målorgie

Det holdt hårdt, men det blev til endnu tre point efter en gedigen arbejdsindsats og effektivitet foran kassen.

I starten af kampen var vi mest på bolden. Esbjerg fB stod langt tilbage på banen, og overlod initiativet til os. Det gjorde de klogt i, for på trods af vi havde bolden meget, var det småt med chancer. Dem havde hjemmeholdet til gengæld en del af. Og de faldt efter de omstillinger assistenttræner Mike Tullberg havde advaret mod før kampen. På tre minutter havde hjemmeholdet tre gode muligheder, men de manglende generelt skarphed i kampens første 45 minutter.

Esbjerg fB var dog ikke de eneste, der truede på omstillinger og bolde i dybden. Efter 11 minutter røg Sebastian Czajkowski afsted i venstre side. Han trak ind i feltet og lagde den skråt tilbage til en fremadstormende Moses Opondo, der trykkede af på sin første berøring. Desværre for ham og os ramte hans forsøg stolpen.

Det vækkede hjemmeholdet, der fik bedre fat i spillet og lagde et godt pres på os. Kun en klasseredning af Nicolai Flø i kampens 31. minut sørgede for, vi ikke kom bagud på et Anders Dreyer frispark.

I stedet var det os, der fik bolden i nettet først. Daniel Christensen slog en ren sukkerbold lige ind i hovedet på Lucas Jensen, der headede bolden ind bag en sprællende Jeppe Højbjerg i målet. 1-0 efter en god periode fra vores side.

Og lige inden pausen fordoblede vi føringen, da Sebastian Czajkowski scorede for anden kamp i træk. Daniel Anyembe prøvede at cleare et indlæg, men sparkede bolden i hovedet på Czajkowski, der blev noteret for scoringen. 2-0 ved pausen efter en flot, kynisk indsats.

Om det var det gode resultat fra pausen der gjorde, at vi tog lidt let på tingene fra anden halvlegs begyndelse, skal være usagt. Men faktum er, at vi var totalt på hælene. Og blot to minutter inde fik Esbjerg fB reduceret, da Adrian Petre sendte bolden ind bag Nicolai Flø.

Det gav hjemmeholdet mod på mere og lagde efterfølgende et solidt pres på os. Men trods flere nærgående forsøg lykkedes det dem ikke at få udlignet.

I stedet fik vi for anden kamp i træk scoret tre gange. Washington Brandão lavede et par husmandsfinter overfor sin direkte modstander, og sendte en følt inderside ind i fjerneste hjørne, uden chance for Jeppe Højbjerg i målet.

I en hektisk slutfase fik Esbjerg fB reduceret igen ved Adrian Petre, og efterfølgende lagde de et massivt pres for at sikre sig et point. Men med heltemod og et arbejdsraseri stod vi mod presset og sikrede os alle tre point.

Matchfacts – Superligaen, 2. runde

Esbjerg fB – Vendsyssel FF 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 40. min. Lucas Jensen, 0-2 45+1. min Sebastian Czajkowski, 1-2 47. min Adrian Petre, 1-3 70. min Washington Brandão, 2-3 82. min Adrian Petre.

Advarsler: 30. min Daniel Christensen, 74. Mikkel Frankoch, 77. min Lucas Jensen, 85. min Jakob Hjorth.

Tilskuertal: 4105

Startopstilling, Esbjerg fB (4-3-3): Jeppe Højbjerg – Daniel Anyembe, Markus Halsti, Agus Garcia (84. Yuri Yakovenko), Jesper Lauridsen – Jacob Lungi Sørensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko (75. Mark Brink) – Anders Dreyer, Adrian Petre, Emmanuel Oti (75. Mathias Kristensen)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-1-4-1): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen, Søren Henriksen, Jakob Hjorth, Daniel Christensen – Mikkel Frankoch – Lucas Jensen (84. Sander Fischer), Morten Knudsen, Moses Opondo, Washington Brandão (71. Jeppe Illum) – Sebastian Czajkowski (61. Seyi Adekoya)