Sejr og videre i kvartfinalen

På et mål af hollandske Ninos Gouriye sikrede vi os videre avancement i Sydbank Pokalen, da vi sent onsdag aften slog FC Nordsjælland i 1/8-finalen på Right to Dream Park i Farum.

Det var ellers hjemmeholdet, der startede kampen bedst. De var mest i boldbesiddelse, og kom også et par gange ned og truede vores bagkæde. Men selvom de pressede på, så lykkedes de kun med at teste en velspillende Michael Tørnes i målet en enkelt gang. Det var Mikkel Rygaard, der efter små 10 minutter trykkede af fra distancen, men skuddet voldte ikke Tørnes de store problemer.

FC Nordsjælland havde blot lavet to ændringer i forhold til deres sidste kamp i Superligaen, så det var tydeligt, det var et hold, der var kommet for at spille sig videre i Sydbank Pokalen. Det betød også, at de lagde et aggressivt og højt pres på os, når vi forsøgte at spille bolden op. Det betød, at vi et par gange mistede bolden på egen banehalvdel, men vi fik hver gang repareret og fik raget kastanjerne ud af ilden.

Efter 34 minutter måtte vi dog have hjælp af den ene opstander, da FC Nordsjælland slap igennem i deres venstre side.

Kampen gav også debut til Allan Høvenhoff, der kom til fra Thisted FC i sommerpausen. Desværre røg Høvenhoff ind i en skade kort inden opstarten, og han vendte først tilbage på træningsbanen for et par uger siden. Og sikke en indsats, han leverede. Han var garant for et arbejdsraseri og var flere gange i pestilens for hjemmeholdets opspil. Efter 60 minutter måtte han lade sig udskifte, men han kan sagtens være sin indsats mere end bekendt.

Det høje pres fra hjemmeholdet betød også, at der var åbent bagude. Og det udnyttede vi et par minutter før pausen. Seyi Adekoya satte en mand, fandt Myroslav Slavov inde på midten. Han førte bolden frem, spillede Emmanuel Ogude, der gav bolden videre til Ninos Gouriye på kanten af feltet. Hollænderen tog et træk ind i banen og afsluttede fladt ved nærmeste stolpe. Hjemmeholdets unge målmand, Peter Vindahl Jensen havde ikke en chance, og dermed kom vi foran 1-0. Det var 1. halvlegs eneste scoring.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet presset for at få en udligning. Men de formåede ikke at spille sig igennem et godt organiseret forsvar fra vores side. I hvert fald ikke før kampens sidste 10-15 minutter.

Her smed de mange folk frem, og forsøgte at overbemande feltet for at fremtvinge et mål. Og de fik da også testet vores defensiv, men hjemmeholdet manglede den sidste skarphed.

Modsat havde vi et par store muligheder på omstillinger – chancer hvor vi kunne og burde have lukket kampen definitivt.

Men det betød ikke noget – for der blev ikke scoret mere i kampen, og dermed er vi videre til ¼-finalen mod Brøndby IF på Nord Energi Arena i foråret.

Matchfacts – Sydbank Pokalen, 1/8-finalen

FC Nordsjælland – Vendsyssel Ff 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 43. min Ninos Gouriye

Advarsler: 37. min Mohammed Kudus (FCN), 39. min Allan Høvenhoff, 54. min Jeppe Illum, 87. min Victor Nelsson (FCN)

Tilskuertal: 1102

Startopstilling, FC Nordsjælland (3-4-3): Peter Vindahl Jensen – Ulrik Yttergård Jenssen, Victor Nelsson, Andreas Skovgaard – Karlo Bartolec, Mikkel Rygaard (57. Mikkel Damsgaard), Magnus Kofod Andersen, Mads Valentin Pedersen (58. Joachim Rothmann) – Andreas Skov Olsen, Mohammed Kudus, Godsway Donyoh (78. Mathias Rasmussen)

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Michael Tørnes – Jeppe Svenningsen, Alexander Juel Andersen, Søren Henriksen, Benjamin Lund – Seyi Adekoya (80. Washington Brandão), Allan Høvenhoff (60. Morten Knudsen), Jeppe Illum, Ninos Gouriye (69. Jón Dagur Thorsteinsson) – Emmanuel Ogude, Myroslav Slavov