Sejr over Hobro IK i generalprøven

Jens Berthel Askou og Mike Tullberg kunne være tilfredse med resultatet af lørdagens testkamp mod Hobro IK. Kampen var den sidste styrkeprøve inden det for alvor går løs i det fine selskab på søndag. Og der er grobund for en forsigtig optimisme, da spillerne – især efter pausen – leverede en flot indsats.

Det startede dog ikke som planlagt. Hobro IK var meget i boldbesiddelse og fik flyttet bolden og vores kæder fint rundt. Men trods mest tid på bolden, lykkedes det dem ikke at skabe de store chancer. Derimod havde vi held med at stresse hjemmeholdets opspil med et højt, aggressivt pres der betød, at Hobro IK tabte bolden på – for dem – svære steder.

Men Hobro IK var bedst i først halvdel af 1. halveg, og det var også dem, der bragte sig foran. Edgar Babyan modtog bolden i venstre side, drev den mod feltet, trak ind i banen og med et følt skud satte han den op i fjerneste hjørne. Lige efter fodboldens ABC.

Som halvlegen skred frem kom vi bedre med. Havde Emmanuel Ogude haft lidt mere held i sprøjten, kunne han havde udlignet efter 37 minutter. Han modtog bolden på kanten af feltet, drejede flot rundt og trykkede af. Desværre stod stolpen i vejen.

I halvlegens sidste tre minutter havde Hobro IK to gode muligheder, men hverken Pål Alexander Kirkevold eller Vito Mistrati kunne få prikket bolden i kassen, og derfor stod der 0-1 ved pausen.

Da de to hold kom ud til 2. halvleg var det med en klar og tydelig Vendsyssel FF-dominans. Gameplanen fra trænerteamet lykkedes nærmest til perfektion, og blot fire minutter inde kunne Lucas Jensen udligne efter flot forarbejde fra Morten Knudsen.

Det lod til at ryste hjemmeholdet lidt, for blot fem minutter senere fordoblede Jensen sin målscorer. Moses Opondo sendte en god bold i dybden, Lucas Jensen opfangede den og rundende Jesper Rask og kunne trille bolden i et tomt mål.

Resten af kampen bølgede det lidt frem og tilbage, men vi var stadig klart det farligste hold. Det var dog Hobro IK der havde bolden mest, men de havde mere end svært ved at spille sig igennem et solidt Vendsyssel FF-hold. Og derfor endte den tredje og sidste testkamp med en flot og fortjent 2-1 sejr til Askou og Tullbergs drenge.

Matchfacts – Testkamp

Hobro IK – Vendsyssel FF 0-0 (0-0)

Mål: 1-0 26. min Edgar Babayan, 1-1 49. miin Lucas Jensen, 1-2 54. min Lucas Jensen

Advarsler: 60. min Mikkel Frankoch, 64. min Jeppe Svenningsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-1-4-1): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen (46. Jeppe Svenningsen), Søren Henriksen (72. Andreas Kaltoft), Jakob Hjorth(81. Benjamin Lund), Daniel Christensen – Mikkel Frankoch – Lucas Jensen (81. Seyi Adekoya), Morten Knudsen, Moses Opondo (65. Jeppe Illum), Ninos Gouriye (57. Mads B. Mikkelsen)– Emmanuel Ogude (57. Washington Brandão)

Næste kamp: Vendsyssel FF vs. OB, søndag d. 15. juli klokken 14.00 på Nord Energi Arena. Sæsonpremiere i Superligaen!