Sen udligning kostede sejren i oprykker-duel

Så tæt på. Men alligevel uendeligt langt fra sejren. Et irriterende mål dybt inde i dommer Anders Poulsens overtid betød, at vi måtte ’nøjes’ med ét point i Nørreskoven på Vejle Stadion.

Så det var forståeligt nok en ærgerlig fornemmelse hele holdet, trænerteamet og ikke mindst de mange medrejsende Vendsyssel FF-supportere stod tilbage med, da de 90 minutter – plus fire minutters tillægstid – var ovre.

Det var ellers begyndt fremragende. Efter blot otte minutter bragte Moses Opondo os foran – efter et godt insisterende forarbejde af Konaté. Målet var Moses’ fjerde og det gør ham til vores topscorer. Tre af målene er endda scoret med en holdkammerats støvler!

Ingen af de to kombattanter kunne tåle at tabe. Tog vi alle tre point, ville Vejle blive isoleret i bunden. Vandt hjemmeholdet ville de overhale os, og kravle op i tabellen. Der var derfor meget på spil for begge mandskaber, men det var ikke umiddelbart til at se.

Hjemmeholdet fra Vejle var mest på bolden – meget endda. Men de formåede ikke at få skabt nævneværdigt uro i vores bagerste geledder.

Det virkede også som om, at vi lod Vejle have bolden. Lod dem vise, hvad de kunne. Og når de så havde bolden, pressede vi dem enormt højt, og tvang dem til at spille baglæns. Det skabte en del usikkerhed i deres bagerste kæde.

Når vi erobrede bolden, satte vi bilen i sjette gear og skruede op for tempoet. Med Konaté og Thorsteinsson helt fremme var der masser af fart og teknisk snilde, og det havde Vejle-defensiven svært ved at håndtere.

Men trods optræk til flere chancer blev der kun lavet det ene mål i kampens første 45 minutter.

Efter pausen fortsatte Vejle som det mest boldbesiddende hold. Men de havde stadig svært ved at kombinere sig igennem et godt organiseret mandskab, Jens Berthel Askou havde sat op.

I anden halvleg havde vi et par gode muligheder for at øge føringen, men marginalerne var ikke med os. Desværre.

Og i stedet skete det, der ikke måtte ske. Vejle fik en tilfældig bold smidt ind i feltet, og mellem venner og fjender dukkede garderhøje Gustaf Nilsson op, og headede den ind bag Tørnes. Vi må bare erkende, at det var et teknisk veludført hovedstød, der var svær at gøre noget ved.

Det betød, at vi måtte nøjes med et enkelt point – og dermed er vi stadig på 12. pladsen inden sidste spillerunde. Tre point op til 11. pladsen, hvor SønderjyskE ligger – med en kamp i baghånden – og med et point ned til Hobro IK og yderligere et ned til Vejle Boldklub.

Til sidst skal der lyde en kæmpemæssig tak til de mange Vendsyssel FF-fans, der havde taget turen til Vejle denne lørdag. Vi har sagt det før, og siger det gerne igen. Det er simpelthen en udsøgt fornøjelse at se – og ikke mindst – høre den opbakning, I viser os. Den er vi meget glade og utrolig taknemmelige for. Tusind, tusind tak.

Matchfacts, Superligaen, 25. runde

Vejle Boldklub – Vendsyssel FF 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 8. min Moses Opondo, 1-1 90+1. min Gustaf Nilsson

Advarsler: 42. min Francisco Júnior, 71. min Kjartan Finnbogason (VB), 72. min Gustaf Nilsson (VB), 85. min Vladlen Yurchenko (VB), 88. min Alan Sousa (VB), 90+1. min Jón Dagur Thorsteinsson, 90+4. min Jakob Hjorth

Tilskuerstal: 3309

Startopstilling, Vejle Boldklub (4-3-3): Pavol Bajza – Kerim Memija, Vladis Emmerson, Mads Greve, Viljormur Davidsen – Ylber Ramadani, Arbnor Mucolli (55. Vladlen Yurchenko), Jacob Schoop (62. Gustaf Nilsson) – Alan Sousa, Kjartan Finnbogason, Imed Louati (70. Tobias Mølgaard)

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Michael Tørnes – Mads Roerslev, Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen – Francisco Santos Júnior (62. Mikkel Wohlgemuth), Moses Opondo (65. Morten Knudsen), Matti Steinmann (84. Jakob Hjorth) – Tiémoko Konaté, Jón Dagur Thorsteinsson