Sikker 3-0 sejr i vindblæst sidste test

Der blev sat et perfekt punktum for opstarten, da vi slog 2. divisionsholdet fra Brabrand IF med 3-0 i en vindblæst affære på Idrætscenter Vendsyssels kunststofbane.

En vind vi i første halvleg havde i ryggen, og som gjorde det mere end svært for Brabrand at få ekspederet bolden ud af egen zone, når de havde målspark, eller skulle cleare den.

Det betød, at vi satte os ret solidt på kampen – hvis man ser bort fra de første små to minutter, hvor et aggressivt Brabrand-hold viste stor energi, fightervilje og pågåenhed.

Men da de ikke fik udbytte af deres aggressive start, fes gassen en smule ud af ballonen, og så kunne man godt se, hvem der spiller i NordicBet Ligaen, og hvem der er et solidt 2. divisionshold.

For vi satte os på tingene. Havde et par gode muligheder på stolperne, spillede fint rundt og fik da også hul på bylden efter 17 minutter, hvor Wessam Abou Ali sendte en kanonkugle afsted, der overlistede Brabrand-keeperen.

Men trods 0-1 nede og en kraftig vind imod, lagde gæsterne fra Aarhus-forstaden sig ikke ned. De pressede stadig, erobrede en par bolde og forsøgte sig med et par angreb. Men de fik ikke Peter Friis Jensen meget på arbejde nede i kassen, og da vi ikke formåede at få bolden det sidste stykke over stregen – der stod et par stolper, som nævnt tidligere, i vejen – så blev det ved 1-0 til os i kampens første 45 minutter.

Efter pausen havde de blåklædte gæster bolden i ryggen. Og det udnyttede de fra start. Vi fik ikke så meget som et sekunds ro i de første fem minutter til at spille bolden ud fra eget felt, og de var over os konstant. Cadeau for det. Og de var da også lige ved at bringe balance i tingene, da et drøn langt udefra ramte overliggeren, og røg i spil igen.

Men som tilfældet var før pausen, skete det igen i 2. halvleg, at Brabrands ballon blev mindre og mindre. Gassen fes stille og roligt ud, og vi satte os igen på tingene.

Og det blev også til yderligere scoringer, da Tiémoko Konaté endelig fik brudt sin måltørke – bevares, det var en træningskamp – og fik sendt to bolde sikkert i kassen. Endda to glimrende mål. Lad os håbe, han kan tage den succes med videre i turneringen, der begynder på søndag mod FC Roskilde på Nord Energi Arena, for så har vi rækkens bedste spiller.

De to Konaté-mål var højdepunkterne i 2. halvleg, og dermed blev det til en perfekt generalprøve inden det atter gør løs igen, og der er point på spil.

Søndag d. 1. marts på Nord Energi Arena mod FC Roskilde.

Matchfacts, træningskamp

Vendsyssel FF – Brabrand IF 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 17. min Wessam Abou Ali, 2-0 65. min Tiémoko Konaté, 3-0 79. min Tiémoko Konaté

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-1-1): Peter Friis Jensen – Tobias Damsgaard, Jeppe Svenningsen, Søren Henriksen (Daniel Christensen), Jakob Blåbjerg – Tiémoko Konaté, Mikkel Basse, Morten Knudsen, Christoffer Boateng (Emmanuel Ogude) – Dušan Jajić (Daniel Troensgaard) – Wessam Abou Ali (Bradford Jamieson IV)