Smalt nederlag i forårspremieren

Det var noget af en slåskamp på en svær bane, og det endte desværre ikke med point i forårets første kamp, da de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland var på besøg på Nord Energi Arena. Gæsterne udnyttede en af deres specialiteter – en dødbold – hvor Kian Hansen kom højest og headede kampens eneste scoring i nettet.

Det kunne ellers være gået meget anderledes – og allerede fra kampens start. Nytilkomne Tiémoko Konaté havde en stor chance efter knap 30 sekunder, og med lidt mere skarphed kunne han have fået en drømmedebut i den hvide trøje. Men Jesper Hansen forhindrede en drømmestart fra vores side.

Herefter var kampen én stor åben slagudveksling. Der var meget spil midt på banen, og begge hold forsøgte at sætte sig på tingene – uden det rigtig lykkedes. Hverken vi eller FC Midtjylland formåede at true modstanderens bagkæde for alvor i kampens indledende fase.

Kampens eneste scoring faldt efter 24 minutter. Gæsterne fra Herning fik et hjørnespark, og Jakob Poulsen gjorde det, som Jakob Poulsen efterhånden har gjort en del gange i sin karriere. Smækker den direkte ind i hovedet på en holdkammerat, der kan heade bolden i kassen. I dag var det Kian Hansen, der dukkede op, og kunne bringe sit hold foran.

Efter scoringen virkede det til, der kom lidt usikkerhed og tøven ind i vores spil, når vi havde bolden nede omkring eget felt. Kun en god forsvarsaktion fra Andreas Kaltoft forhindrede at Paul Onuachu bragte gæsterne yderligere foran efter 32 minutter.

Men der faldt ikke flere scoringer – og det var også småt med chancer – i første halvlegs sidste 10 minutter.

Efter pausen forsøgte gæsterne fra Heden at lægge et stort pres for at lukke kampen. Men det var sjældent de gav Michael Tørnes, der var foretrukket i målet fremfor Nicolai Flø, til at skulle frem med gribehandsken.

Generelt var det småt med chancer i kampens sidste 45 minutter. FC Midtjylland stod dog noteret for den største, da Rilwan Hassan efter 62 minutter var fri på kanten af feltet. En fremadstormende Michael Tørnes fik dog gjort vinklen lille, og Hassan formåede ikke at ramme kassen.

Mod slutningen af kampen jagtede vi en udligning. Og i kampens overtid var det også tæt på den kom. Indskiftede Benjamin Källman slap fri og satte kursen direkte mod Jesper Hansen i målet. Men desværre for os og Källman ramte bolden en knold på banen lige i afslutningsøjeblikket, og den finske angriber fik derfor ikke ordentlig træf på den.

Derfor endte det desværre med et nederlag i forårspremieren i en kamp, som vi havde stor andel i. Marginalerne gjorde, at vi ikke fik det ene point med fra kampen.

Matchfacts, Superligaen, 21. spillerunde

Vendsyssel FF – FC Midtjylland 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 24. min Kian Hansen

Advarsler: 38. min Francisco Santos Júnior, 87. min Mayron George (FCM)

Tilskuertal: 1543

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-3-3): Michael Tørnes – Alexander Juel Andersen, Sander Fischer, Andreas Kaltoft, Søren Henriksen – Moses Opondo (84. Lucas Jensen), Mikkel Wohlgemuth, Francisco Santos Júnior (75. Benjamin Källman)– Tiémoko Konaté (75. Mads Roerslev), Emmanuel Ogude, Jón Dagur Thorsteinsson

Startopstilling, FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen – Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz – Joel Andersson, Jakob Poulsen, Tim Sparv, Marc Dal Hende – Rilwan Hassan (62. Mayron George), Paul Onuachu, Evander (81. Bozhidar Kraev)