SMALT NEDERLAG MOD SKIVE

Talemåden ”frænde er frænde værst” blev i den grad en realitet, da den tidligere Vendsyssel-angriber Thomas Dalgaard med sit mål kort før pausen afgjorde bundbraget til Skives fordel.

Kampen startede egentlig fint for Vendsyssel. Med god energi og motivation satte vi os fra starten på spillet, og fra sin sekserposition kunne Dusan Jaric fordele spillet ud over kanterne, hvor vi fik overraskende meget plads. Netop fra kanten kom opgørets første mulighed til Vendsyssel. Mikkel Agger kom først på et godt slået indlæg fra Tiemoko Konate, men forsøget strøg lige udenom den fjerneste stolpe.

Skive stod lidt afventende på egen banehalvdel og lurede på chancen for en omstilling. En sådan mulighed var tæt på at give gevinst efter en halv time, da en lang bold i dybden gav frit løb mod målet, men Skive-angriberen overplacerede sit skud, og Vendsyssel slap med skrækken.

Det var som om forskrækkelsen satte skub i Vendsyssel. Minuttet efter fik Henri Järvelaid godt træf på bolden, men det hårde skud blev akkurat blokeret af en Skive-forsvarer. Kort tid efter fik Mikkel Agger en god mulighed, da han trykkede af fra en spids vinkel, men det lykkedes Marcus Bobjerg i Skivemålet at afværge forsøget.

Umiddelbart inden pausefløjtet skete det, som bare ikke måtte ske. En tilsyneladende ufarlig situation blev dårligt clearet, og pludselig havnede bolden for fødderne af en helt fri Thomas Dalgaard. Det kan godt være, at der ikke er så mange meter i de 36-årige ben mere, men målinstinktet er stadig intakt. Med et velplaceret skud ved foden af den ene stolpe passerede han Fabian Ehmann i målet. Knap var bolden givet op før hoved dommer Mikkel Redder fløjtede til pause.

På trods af den kolde spand vand lige inden pausen var troen på sejr stadig væk stor i omklædningsrummet. Det var derfor et tændt Vendsyssel-mandskab der gik på banen til 2. halvleg, men på trods af et stort spilovertag og et hav af indlæg, måtte vi konstatere, at det ikke resulterede i de helt store chancer. Tættest var vel et godt skud af Zander Hyltoft efter en times spil og et godt timet hovedstød af Virgillio Postolachi kort før tid.

4 minutter inde i overtiden indtraf det store drama. En skive-forsvarer gik klart i ryggen på Dušan Jajić, men helt uforståeligt forblev Mikkel Redders fløjte tavs. Det udløste højlydte protester fra Vendsyssel-lejren, men den manglende kendelse stod ikke til at ændre.

Det var derfor et slukøret mandskab, der måtte gå fra banen med det tredje smalle hjemmebanenederlag i træk. Det går ikke vores vej i øjeblikket, men der findes ingen nemme løsninger. Vi må op på hesten igen og arbejde hårdt på træningsbanen inden fredagens udebaneopgør mod Fredericia.