SOM DAG OG NAT!!

Den afbrudte kamp mod Esbjerg fb blev færdigspillet tirsdag aften. Hvor Vendsyssel i søndagens første halvleg overmatchede Esbjerg på alle parametre, var billedet vendt på hovedet, da kampens 2. halvleg blev afviklet.

Mere en halvdelen af de 2518 tilskuere, som overværede 1. halvleg søndag, havde tilsyneladende opgivet de lokale helte og var blevet hjemme til opgørets 2. akt. Men bagud 1-0 var det fra første dommerfløjt tydeligt, at Esbjerg ikke havde noget at tabe. De spillede frisk til og lagde et højt pres på et lidt famlende Vendsyssel-hold, som aldrig rigtig fik spillet til at fungere. Det var tydeligt, at spillerne efter den korte opstartsfase og de to lange busture ikke havde det fornødne overskud.

Efter 2 minutters spil fik Esbjerg deres første chance, da en høj bold fik lov at passere i vores forsvar. Heldigvis ender Esbjerg-angriberens afslutning et godt stykke uden om mål. På trods af klar Esbjerg dominans får vi i det 53. minut to store chancer for reelt at lukke kampen. Først får Diego Montiel en fri skudchance i Esbjerg-feltet. Desværre overplacerer Diego sit skud, som akkurat sniger sig udenom den fjerneste stolpe. I næste spilmoment opsnapper Tiemoko Konate bolden i Esbjerg forsvaret. Efter et par gode træk er ”Timi” helt fri midt for målet, men desværre sendes bolden fra kort afstand udenom målrammen.

Og pludselig ud af det blå får Esbjerg udlignet. En tilsyneladende ufarlig bold bliver spillet tilbage til Peter Friis Jensen, som tæmmer bolden, tager et enkelt træk og skal til at sparke bolden ud, da han snubler. Herefter er det en smal sag for Esbjergspilleren at sparke bolden ind i det tomme mål. I minuttet efter er Tiemoko Konate tæt på at gøre skaden fra den brændte kæmpechance god igen, da han på akrobatisk vis sender et veltimet saksespark lige over mål.

Den resterende del af kampen forløb ret udramatisk. Esbjerg var fortsat mest på bolden, men vores forsvar holdt dem fra egentlige chancer. Modsat lykkedes det heller ikke Vendsyssel at skabe det store. Det mest positive indtraf i det 83. minut, da Christoffer Boateng blev sendt på banen og dermed gjorde comeback efter næsten et års skadespause.

Baseret på kampens to halvlege er det tydeligt, at der er tegning i dette hold til noget rigtig godt , men selvom holdet er nået langt på kort tid, står det også klart, at der stadig er meget arbejde, der skal gøres, inden vi helt er der, hvor vi gerne vil være.

Nu skal spillerne restituere og samle kræfter inden det allerede på fredag går løs på udenbane i lokalbraget mod Hobro.