Stærk mentalitet gav sejr i premieren

Sikke en åbning i NordicBet Ligaen! En fantastisk mentalitet fra vores side var medvirkende til, at vi hev en sejr hjem i premieren mod FC Fredericia.

Og det var en fuldt fortjent sejr. I kampens første 30-35 minutter var vi klart bedst og skabte en del chancer, der kunne (og burde) have bragt os foran. I kampens første fem minutter havde vi tre hjørnespark, og vi pressede hjemmeholdet langt tilbage på banen. Samtidig havde vi en massiv boldovertag, men vi skulle 24 minutter ind i kampen, før vi fik den første store chance. Daniel Christensen smed en god frisparksbold ind i feltet, og Ogude nåede højest og fik dirigeret mod mål. Men den strøg lige ved siden af opstanderen.

Et par minutter senere var vi tæt på at få fuldt udbytte af vores offensive pres. FC Fredericia spiller bolden kort ud på et målspark – vi går højt op og presser, og Høvenhoff erobrer bolden. Han finder Ogude inde foran mål, der med et fiks træk kommer forbi sin direkte modstander. Desværre hopper bolden fra ham, og den stryger hen til hjemmeholdets keeper.

Minuttet efter kom vores største chance. Vi havde endnu et hjørnespark, der blev smidt ind mellem venner og fjender. Jeppe Svenningsen stod helt umarkeret omkring straffesparkspletten og fik ram på bolden. Men uheldigvis stod en Fredericia-spiller placeret på stregen og kunne forhindre føringsmålet.

Bedst som vi havde helt styr på kampen, dukkede Anders Holvad fra hjemmeholdet frem. En underlig scoring, der stik mod spil og chancer bragte hjemmeholdet foran. Og det kunne være blevet 2-0 kort før pausen, men en fremragende redning af Nicolai Flø forhindrede den dukkert.

Der blev ikke scoret mere før pausen, og det betød, at vi var bagud 0-1 efter de første 45 minutter.

Fra anden halvlegs start var vi igen meget på bolden. Og igen pressede vi gevaldigt på for en scoring. Efter fem minutter dukkede Jeppe Svenningsen igen op helt fri i feltet. Men igen fik Fredericia afvist på stregen – denne gang af keeper Nybo.

Vi skulle frem til kampens 68. minut, før vi fik hul på den berørte byld. DC slog et frispark ind, der i første omgang blev afvist. Høvenhoff sendte bolden ind i gryden igen, hvor den efter et touch fra Andreas Kaltoft røg ned for fødderne af Emmanuel Ogude, der med en kontrolleret inderside bragte balance i tingene

Fuldt fortjent efter kampens forløb.

Efter scoringen pressede vi hjemmeholdet endnu mere tilbage i jagten på den næste scoring. Og den faldt efter 82 minutter. Ali Messaoud sendte en god bold frem til Tiémoko Konaté, der i feltet vendte på en tallerken, og sendte kuglen afsted mod nærmeste målhjørne. Klasse mål af ivorianeren, der bliver et kæmpe aktiv for os i denne sæspn.

Konaté kunne også have været ophavsmand til endnu et mål.  Han sendte et godt indlæg ind til Seyi Adekoya, der fik headet den mod mål. Men Alexander Nybo i hjemmeholdets bur kom gpdt ned og fik afværget en scoring. Returbolden fra Adekoya røg lige ud til Knudsen, der forsøgte at heade den mod fjerneste hjørne. Men hovedstødet fik for meget saft, og røg over mål.

Det blev den sidste scoring i kampen, og dermed kom vi godt fra land i den nye sæson.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 1. runde

FC Fredericia – Vendsyssel FF 0-0 (0-0)

Mål: 1-0 36. Anders Holvad, 1-1 68. min Emmanuel Ogude, 1-2 82. min Tiémoko Konaté

Advarsler: 32. min Emmanuel Ogude, 34. min Jacob Buus (FCF), 90+4. min Mathias Gertsen

Tilskuertal: 869

Startopstilling, FC Fredericia (4-4-2): Alexander Nybo – Jacob Buus (90. Victor Ezekiel Dawa), Mathias Johansen, Erik Nissen, Nicolaj Ritter – Anders Holvad (71. Agon Mucolli), Andreas Oggesen, Christian Ege, Kristian Kirkegaard (77. Nicolaj Kirk) – Steven Enna, Mathias Gertsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-5-1): Nicolai Flø – Jeppe Svenningsen, Søren Henriksen, Andreas Kaltoft, Daniel Christensen – Tiémoko Konaté, Allan Høvenhoff, Morten Knudsen, Mikkel Frankoch (63. Ali Messaoud), Mads B. Mikkelsen (46. Seyi Adekoya)– Emmanuel Ogude (80. Sebastian Czajkowski)