Stensgaard: Den sidste tid har været lidt speciel

I weekenden gav Divisionsforeningen grønt lys til, at vi igen kan trække i kamptøjet og genoptage sæsonen. En klar melding efter lidt usikkerhed omkring, hvorvidt lørdagens kamp mod Hvidovre IF og næste uges kamp mod Kolding IF også skulle udsættes til efter d. 3. december, hvor lockdownen af syv nordjyske kommuner – heriblandt Hjørring, hvor vi har vores dagligdag – ophører. Men det er altså blevet besluttet, at vi spiller om point igen i weekenden.

”Rent fodboldmæssigt har vi heldigvis fra den her uge fået samlet alle de aktuelle spillere. Det gør, at vi får fire træningspas, hvor vi kan nå at forberede os lidt til den kamp. Men vi mangler stadig noget stab, og jeg tror, at sidste gang, jeg talte om det her, nævnte jeg, at glasset kunne være halvt fyldt eller halvt tomt. Skal det være halvt fyldt er det fint, at vi får fire dage til at forberede os i. Havde vi ikke haft det, havde jeg nok sagt noget andet,” siger cheftræner Lasse Stensgaard, der har lidt svært ved at forstå beslutningen om, at fodbold vejer tungere end samfundssindet.

”Jeg er stadig lidt paf – i mangel af bedre ord – over, at man ikke tænker lidt på samfundssindet. Det er jo stadig en alvorlig sag (COVID-19, red.), man har lukket et helt erhverv og syv kommuner ned og folk er isolerede og kan ikke gå på arbejde. På den led tror jeg, at alle er fuldstændig enige om, at Hvidovre IF mod Vendsyssel FF er lavere nede på ranglisten,” siger han og nævner, at vi stadig har lidt udfordringer op til lørdagens kamp.

”Vi skal jo have vores ting (spillertrøjer, gels osv., red.) ud af kommunen, og der er jo egentlig en opfordring til, at man ikke skal krydse kommunegrænsen. Så den del synes jeg måske er lidt speciel,” konstaterer han.

Men trods de ekstra udfordringer vi har fået i forbindelse med nedlukningen af vores hjemkommune, så forsøger vi stadig at opretholde så normal en hverdag som muligt.

”Vi har normalt to måltider, når vi møder i Vrå. Vi møder ind til morgenmad, træner og spiser frokost efter træningen. Nu har vi skåret lidt ned på det. Det er jo en meromkostning for os, at være herude. Så vi møder ind og træner, og spiser sammen efterfølgende, så vi stadig har den fællesskabsfølelse, som jeg synes er vigtig,” siger han og tilføjer:

”Det er jo vores erhverv. Nu har vi lånt anlægget af en serie 6-klub, men det er vi jo ikke, og det skal der og er der stor forskel på, så derfor har vi lagt os op ad noget, hvor vi føler, vi kunne få tingene til at gå nogenlunde op i en højere enhed,” siger han.

I det hele taget har det været en anderledes tid, vi har været igennem, mener Lasse Stensgaard.

”Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet. Vi har ikke haft nogle at træne med, vi har haft folk i lockdown og lige inden, der blev lukket ned, havde vi en speciel kamp mod Silkeborg IF, hvor vi også var nødt til at tage en masse forbehold. Så den sidste tid har været speciel. Fodboldmæssigt skal vi nok løse det, men jeg er ærgerlig over, at vi mangler noget stab – især fordi det er hele den fysiske del, der mangler,” siger Stensgaard.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så skal vi i kamp igen på lørdag.

”Vi glæder os til at komme i kamp. Det er en af grundene til, man render rundt og træner så meget. Man vil gerne spille kampe, hvor der er noget på spil. Man ved altid, hvor man står henne, når man er i et kampflow. Nu er det lidt ligesom efter den første kamp i preseason, hvor man ikke helt ved, hvor vi lige er henne. Men det ser godt ud til træning, og det er det eneste, jeg kan læne mig op af. Og lad os håbe, der også er det på lørdag,” siger han.