Stensgaard: Flere spillere kan få debut i morgen

I morgen gæster vi Riisvangen Stadion i Aarhus, hvor Aarhus Fremad holder til. De er nemlig modstanderen i 2. runde af dette års Sydbank Pokalen.

Cheftræner Lasse Stensgaard forventer, at vi har en helt anden indstilling end senest mod Hvidovre IF.

”Helt klart. Ellers er vi ikke med i turneringen mere. Det var pivringe senest, og det SKAL der være en reaktion på fra os alle sammen, og der synes jeg, vi har været gode til at rejse os. Efter kampen mod Fremad Amager – hvor vores udtryk heller ikke var i orden, men under nogle andre omstændigheder – har vi været gode til at vise bagefter, at sådan skal det ikke se ud. Så jeg forventer samme ændring i udtrykket i morgen,” siger han.

Hvis man tror, at vi bare kan køre en sikker sejr hjem på halv kraft i morgen, så kan man ifølge Stensgaard godt tro om igen.

”Vi tager derned og gør alt, hvad vi kan for at vinde kampen. Men googler man tabellen i 2. division kan man se, at det er et hold, der ligger i toppen, og som har vist i en årrække, at det er et stærkt hold. De er godt spillende, har god fart og nogle klare målscorer på holdet. Så vi skal ned og præstere rigtig godt for at vise, at der trods alt er forskel i niveau fra den ene division til den anden,” siger han.

Ï søndags præsenterede vi en ny angriber i canadiske Easton Ongaro. Det ligger i kortene, at den høje angriber skal have sin debut i den hvide trøje i morgen. Men det er ikke meget, han har nået at træne med sine nye holdkammerater, så det er forventeligt, at hans relationer ikke sidder lige i skabet.

”Vi har pakket ham ind i nogle andre, der har spillet mere sammen, så det vil være unfair overfor ham, at smide ham ind i et helt nyt hold. Så vi prøver at balancere det lidt, så det ikke bliver ren gul stue og jordbærte. Og så kan de øvrige spillere forhåbentlig samle ham op i de sekvenser af spillet, hvor han ikke har nået at træne nok med de andre endnu. Men han spiller den position, han er vant til, og vi spiller heller ikke langt fra det, han er vant til,” siger han.

Transfervinduet lukkede i går aftes ved midnatstid, og det kan jo betyde, at der kommer et par navne i spil, der ikke tidligere har fået minutter i Vendsyssel-trøjen.

”Det afhænger lidt af nogle COVID-19-tests. Men vi håber på, at alle er klar, og så kommer det an på kampbilledet. Vi kommer ikke til at skifte for at nogle skal have en klapsalve eller andet. Vi tager derned for at vinde kampen, og giver det mening i forhold til resultatet, så kan det gode være, der er nogle, der får deres debut. Forhåbentlig er de med på bænken, og så er det jo en mulighed,” slutter Stensgaard.

Til kampen i morgen, har cheftræneren og hans to assistenter udtager følgende trup:

2 Jeppe Svenningsen, 4 Lasse Steffensen, 7 Tobias Christensen, 9 Mikkel Agger, 10 Tiémoko Konaté, 13 Søren Henriksen, 14 Zander Hyltoft, 15 Andreas Kaltoft, 17 Martin Dong, 19 Ali Messaoud, 23 Easton Ongaro, 24 Emil Kobberup, 26 Jelle van der Heyden, 32 Kevin Ray Mendoza og 34 Anders Bærtelsen.

Peter Friis Jensen, Jakob Hjorth, Dušan Jajić, Christoffer Boateng, Tobias Damsgaard og Morten Knudsen er alle ukampdygtige.

Henri Järvelaid er på landsholdsopgaver for Estland, mens Mikkel Wohlgemuth er tæt på et comeback.