Stensgaard: Silkeborg er en stor mundfuld

I morgen gæster vi JYSK Park i Silkeborg til en dyst om 3 point mod hjemmeholdet fra Silkeborg IF. Et hold der ligger godt til i toppen af tabellen, og som må betegnes som en af oprykningskandidaterne.

”Det er et godt hold. De har haft god tid til at øve sig sammen, da de har haft samme træner og mere eller mindre de samme spillere over længere tid. Og det synes jeg, man kan se. De er et velspillende homogent hold, der er gode på hjemmebane. Samtidig ser de skarpe ud, er gode på bolden og svære at skabe chancer imod. Så det bliver en stor mundfuld,” siger cheftræner Lasse Stensgaard.

En af Silkeborg IF’s nøglespillere er den 21-årige Magnus Mattson. Han har fået comeback i denne sæson efter en lang skadesperiode, og har indtil nu lavet 7 mål i de første 9 kampe. Mattson er da også en spiller, vi har et lille ekstra øje på.

”Magnus er en rigtig, rigtig god spiller. Han er alsidig forstået på den måde, at han kan spille forskellige positioner, og han kan selv angribe med bolden, han kan angribe uden bold og han kan kombinere med sine medspillere. Går man hans mål igennem kan man også se, at de kommer på forskellige måder. Det, synes jeg, er en kæmpe spidskompetence. Jeg håber dog ikke, at det går for godt for ham i morgen, men det er jo fedt at se, at han er kommet tilbage ovenpå en hård periode, og han har fundet det niveau, som man godt vidste, han havde. Og så har han ovenikøbet lagt på med mål,” siger Stensgaard om Silkeborg IF’s 10’er.

Morgendagens kamp bliver lidt speciel. I løbet af ugen er det blevet kendt, at Silkeborg IF har flere tilfælde af COVID-19 internt på holdet – inklusiv cheftræner Kent Nielsen. Situationen i Silkeborg er naturligvis noget, vi har bemærket.

”Der er to sider af det. En ting er det, der er større end fodbolden. Det er ikke sådan, at vi jubler på trænerkontoret over, at vi kan se, de er ramte. Coronavirus kan ramme på forskellige måder, og heldigvis ser det ud til, at det nok rammer folk i den her (fodbold)verden lidt mildere,” siger Lasse Stensgaard og fortsætter:

”Men først og fremmest er der den menneskelige side af det. Det er ærgerligt, at det er en del af samfundet, og nu kan man mærke, at det kommer tættere og tættere på. Også fordi, der er flere og flere smittede. Vi håber, at deres spillere og træner kommer godt ud på den anden side, og så håber vi ikke, der er flere smittede end de seks,” siger han.

Smittetilfældene i Silkeborg betyder også, at de berørte spillere selvfølgelig ikke kan deltage i morgendagens kamp.

”Rent taktisk har de spillet meget med det samme hold. Så det betyder helt sikkert, at der kommer nogle ændringer. Så skal iv jo til at gætte lidt på, hvem der kommer til at spille i stedet for. Så det kommer til at betyde ændringer i deres hold, men ikke i deres stil. De kommer til at gribe kampen an på samme måde – det er ikke sådan, at de begynder at sparke bolden langt. Så det, vi har forberedt os på, gælder, men det bliver med nogle andre spillere og nogle andre typer,” siger Stensgaard der erkender, at han gerne ville have været smittetilfældene hos modstanderen foruden.

”Helt klart. Fodbolden har bedst ved at blive spillet på lige vilkår. Og så er der altid en risiko – det er der jo generelt i samfundet – men nu skal vi ned og møde nogen, hvor det er dokumenteret, at der er inden for dørene, så selvfølgelig vil man gerne have været det foruden,” siger han.

Til kampen mod Silkeborg IF har trænertrioen Lasse Stensgaard, David Olsen og Michael Hjortkjær udtaget følgende hold:

3 Jakob Hjorth, 4 Lasse Steffensen, 5 Henri Järvelaid, 6 Mikkel Wohlgemuth, 7 Tobias Christensen, 9 Mikkel Agger, 13 Søren Henriksen, 14 Zander Hyltoft, 15 Andreas Kaltoft, 17 Martin Dong, 19 Ali Messaoud, 20 Grégory Berthier, 23 Easton Ongaro, 24 Emil Kobberup, 26 Jelle van der Heyden, 32 Kevin Ray Mendoza, 34 Anders Bærtelsen og 70 Muhammed-Cham Saračević.

Peter Friis Jensen, Jeppe Svenningsen, Dušan Jajić, Christoffer Boateng, Tobias Damsgaard og Morten Knudsen er alle ukampdygtige til morgendagens kamp.

Tiémoko Konaté har karantæne.

Kampen fløjtes i gang klokken 15:00 og kan ses på Viaplay fra klokken 14:55.