Tanker værdifulde point mod Kronborgs drenge

NordicBet Ligaen:
 
FC Helsingør – Vendsyssel FF 0-1 (0-0)
Målscorer: 0-1: Moses Opondo (64. min.)
Holdopstilling: J. Christiansen, R. Frantsen, M. Greve, C. Sørensen, S. Henriksen, N. Gouriye (54. min.: M. Opondo), B. Jacobsen, C. (70. min.: M. Schlie), Overby, S. Okusun, T. Leonco (78. min: C. Moses), T. Dalgaard
Tilskuertal: 1.214
Gule kort VFF: M. Greve (19. min.)
Helsingør er en flot og spændende by med en lang historie. Men for at gøre dagens historie kort, så vinder Vendsyssel FF 1-0 over FC Helsingør og sikrer sig tre ekstremt vigtige point i topstriden, som runde for runde bliver tættere og tættere.
Hjemmeholdet viser god appetit og fremadrettet spil specielt i de første tyve minutter af første halvleg. Holdet kommer til flere chancer, men ingen af dem er reelt farlige. De farligere chancer ekspederer Vendsyssel FFs fremragende defensiv ud af farezone anført af en veloplagt bagkæde med Rune Frantsen, Mads Greve, Søren Henriksen og anfører Chris Sørensen. Er defensiven ikke på plads klarer bagerste skanse Jesper Christiansen det!
Også i den sidste del af 1. halvleg presser FC Helsingør i perioder på og forsøger at tilspille sig en afgørende chance, men en eminent holdindsats bevirker, at hjemmeholdet gang på gang må konstatere, at afslutningerne ender ved siden af målrammen.
Første halvleg bærer præg af at være en stillingskrig ind imellem med vekslen og hurtigt spil frem og tilbage på midten af banen, dog uden Vendsyssel FF kommer til de store og afgørende afslutninger. På midten kæmper Christian Overby, Ninos Gouriye, Bjarke Jacobsen og Simon Okusun på at få skabt et overtag i spillet. Det lykkes dog ikke til fulde i 1. halvleg. Fremadrettet løber Tiago Leonco og Thomas Dalgaard på enhver mulighed. 0-0 ved pausen!
Cheftræner Erik Rasmussen foretager sin første udskiftning efter 54 minutter, hvor Ninos Gouriye går ud og ind kommer Moses Opondo. Det viser sig at blive lidt af en genistreg. For han har knapt været på banen mere end ti minutter, før han scorer kampens afgørende mål. Baggrunden er en af Vendsyssel FFs mange chancer i 2. halvleg.
Thomas Dalgaard har bolden lige uden for straffesparksfeltet i venstre side og får sig driblet fri af en Helsingør-spiller og kan servere en flad bold for Moses Opondo midt inde i straffesparksfeltet. Med et fladt og blødt skud kan Moses Opondo skyde bolden i mål. 1-0 til Vendsyssel FF.
Kort efter målet til 1-0 foretager Vendsyssel FF endnu to udskiftninger. Slideren Bjarke Jacobsen bliver afløst af Mathias Schlie og senere bytter Tiago Leonco plads med Christian Moses.
Som 2. halvleg skrider frem, udviser Vendsyssel FF en stadig bedre organisering på banen, og selv om FC Helsingør har tilløb til større chancer, formår Vendsyssel FF at få forpurret disse forsøg. Et par gange og senest med små seks minutter igen rykker Thomas Dalgaard hurtigt frem i banen og serverer igen gode pasninger for bl.a. Moses Opondo, som dog ikke får fordoblet sin scoring. Tre minutter før tid har Thomas Dalgaard også selv en stor chance, som dog løber ud i sandet.
Efter tre minutters overtid, bliver der fløjtet af og Vendsyssel FF står som vinder og tre point rigere trods færre chancer end hjemmeholdet. Striden i toppen skærper til, og det forekommer mere og mere at være et opgør mellem Hobro og Vendsyssel FF om 1. pladsen.
Næste opgave i NordicBet Ligaen venter søndag den 21. maj kl. 13.45 på Bredbånd Nord Arena, hvor HB Køge kommer på besøg. Endnu en meget vigtig kamp, så går ud fra, at vi ses…du kan købe billet på www.vendsysselff.dk.