Tre fortjente point efter god indsats

Det blev til tre dejlige, velfortjente point i Thisted, hvor vi slog hjemmeholdet på Sparekassen Thy Arena med 3-1 efter en formidabel indsats, især efter pausen. Lucas Jensen og Mikael Anderson scorede målene, mens Thisted hjalp os lidt på vej med et selvmål. Forud for de tre point var gået en gedigen holdindsats.

Thisted prøvede fra første fløjt at overrumple os. De smed den garderhøje forsvarsspiller Matej Podstavek frem, for at skabe ubalance, og de fik da også en chance i kampens første minut. Men den chance blev aldrig farlig.

Som halvlegen skred frem, fik vi mere og mere overtag. Vi havde bolden mest, men hjemmeholdet stod meget kompakt, og tillod os ikke at kombinere os igennem. I stedet blev det til meget spil rundt om deres felt. Det lykkedes os et par gange at komme til nogle muligheder, men helt farlige blev vi aldrig.

Det gjorde hjemmeholdet til gengæld. DE satsede benhårdt på omstillinger, og gentagne gange smed de en lang bold frem til Jeff Mensah eller Sonny Jakobsen, og troede på, de kunne klare det. Og det var de da også tæt på. En enkelt gang kom Jakobsen alene i gennem – med Riis på nakken – men hans afslutning truede aldrig for alvor.

Det gjorde Jeff Mensah efter 17 minutter. Vi fik ikke clearet efter et hjørnespark, og bolden røg ind og ud af feltet, for til sidst at lande for fødderne af Mensah, der med et rent drømmehug hamrede bolden op i nettaget fra kanten af feltet. VI må bare anerkende, at det var et vanvittigt godt mål.

Efter målet sad vi stadig mest på spillet, men vi skulle helt frem til fire minutter før pausen, før vi fik hul på bylden. Et frispark i højre side ryger ind over, og dumpede ned for fødderne af Lucas Jensen, der med et tørt hug bragte balance i regnskabet. Fuldt fortjent efter vores dominans på bolden i kampens første 45 minutter.

Efter pausen stod der Vendsyssel FF på det hele. Hjemmeholdet blev presset langt tilbage og havde svært ved at spille sig til de store chancer, mens vi derimod havde chancer til mere end de to mål, vi formåede at sætte ind.

Efter 57 minutter havde Emmanuel Ogude et godt hovedstød fra straffesparkspletten, hvor han lettere ugeneret fik lov til at stige op og heade mod mål. Men desværre strøg hans afslutning over mål. Generelt havde hjemmeholdet fra Thisted svært ved at styre vores offensive kræfter.

Mikael Anderson fortsatte de gode takter fra Viborg-kampen, hvor han gjorde en god figur med sit indhop. Det samme gjorde sig gældende i dag, hvor han også kom på måltavlen. Han fik bolden i venstre side, trak ind i banen, og trykkede af. Hans afslutning snød Thisted-keeper Kevin Mendoza, da den hoppede lige foran ham, og røg i nettet. Herefter var det bare et spørgsmål om sejrens størrelse, og Ogude kunne være kommet på måltavlen, da han opsnappede en løs tilbagelægning, mens han måtte afslutte fra en spids vinkel, og kunne ikke få bolden inden for rammen.

Kampens sidste mål blev noteret som et selvmål, men Marcus Solberg fortjener en stor del af æren for det mål. Han modtog en bold midt på banen, trak forbi sin modstander, satte kursen mod målet – med Thisted-spilleren på nakken og med godt fat i trøjen – og med en halv afslutning/aflevering røg bolden mod mål, hvor Thisteds Glen Rask forsøgte at forhindre endnu et VFF-mål, men i stedet sendte han den det sidste stykke ind over stregen til slutresultatet 1-3. Fuldt fortjent efter en helstøbt indsats.

Matchfacts

NordicBet Ligaen – 31. spillerunde

Thisted FC vs. Vendsyssel FF 1-3 (1-1)

Mål: 1-0 17. min Jeff Mensah, 1-1 41. min Lucas Jensen, 1-2 78. min Mikael Anderson, 1-3 86. min Glen Rask (selvmål)

Advarsler: 22. min Morten Knudsen, 75. min Laus Nielsen (Thisted), 79. min Glen Rask (Thisted), 82. min Moses Opondo,

Tilskuertal: 497

Startopstilling, Thisted FC (4-4-2): Kevin Ray Mendoza – Glen Rask, Matej Podstavek, Laus Nielsen, Matias Fjeldal – Mads Vang (81. Sakari Tukiainen), Allan Høvenhoff, Asger Bust (72. Charlie Machell), Jeff Mensah – Jakup Thomsen (72. Andreas Heimer), Sonny Jakobsen

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-4-2): Nicolai Flø – Morten Knudsen, Kristian Riis, Andreas Kaltoft (64. Mohamed Diarra), Christian Overby – Lucas Jensen (85. Jeppe Illum), Moses Opondo, Mikkel Frankoch, Yao Dieudonne (72. Mikael Anderson) – Marcus Solberg, Emmanuel Ogude.

Næste kamp: Onsdag d. 16/5 klokken 18.30 på Nord Energi Arena mod Nykøbing FC. Der er gratis billetter at hente i Føtex, Hjørring.