Tilfredshed med sejr i generalprøven

Der var tilfredshed at spore hos cheftræner Jens Berthel Askou efter 2-1 sejren over Hobro IK i gårsdagens testkamp. Kampen var den sidste, inden det på søndag for alvor går løs, når Vendsyssel FF tager imod OB på Nord Energi Arena. Cheftræner Askou var som sagt tilfreds med sejren og måden, den kom i stand på, men så samtidig også noget, der helst ikke skal gentages for mange gange, når der er point på spil.

”De små opspilsfejl, vi laver i første halvleg, skal vi ikke lave mange af i Superligaen, for så kommer vi til at jagte alt for meget. Men jeg synes, vi rejser os godt efter de fejl, der rystede os en smule. Vi fik et mål imod os, der ikke burde være der (stort set alle VFF-spillerne appellerede i situationen for, at bolden var ude over sidelinjen). Men det er dét, der sker en gang imellem. Vi havde også en friløber 10 minutter tidligere, hvor Lucas (Jensen, red.) bliver revet ned, der kunne have givet kampen et andet billede. Når det ikke går ens vej, så må man rejse sig, og det får vi gjort rigtig godt,” siger han og tilføjer:

”Vi forsvarede med enormt stor ærgerrighed og var kloge, spillede os godt ud af presset, og fik lavet nogle omstillinger, der gjorde rigtig ondt på dem. Attituden inde på banen var rigtig god, og overordnet set er vi rigtig godt tilfredse,” fortæller han.

Med Superligastarten lige rundt om hjørnet skal fundamentet til at være på plads, så man er klar til de strabadser, der venter. Og med to testsejre over to gode hold, så er vi ved at være klar til de førnævnte strabadser.

”Det er vi på mange områder. Men vi vil sikkert også se, at der er nogle områder, hvor vi stadig kan udvikle os. Jeg synes, vi har en god fornemmelse af, at der bliver arbejdet godt til hverdag. Alt bliver taget meget seriøst, og der er en enorm stor fokus hos spillerne og dem omkring holdet. Det giver en rigtig god atmosfære at udvikle os i, og det giver os en selvtillid og tro på, at vi kan gøre noget i Superligaen. At vi får levereret et godt indtryk, når vi starter lige om lidt. Der er ikke nogen, der føler, vi er meget langt fra,” siger Jens Berthel Askou.

Men selvom holdet har en god fornemmelse, så skal der stadig arbejdes hårdt på træningsbanen i Vrå.

”Vi skal holde fast i, at hver eneste detalje vi arbejder med tæller. Hvert minut på træningsbanen tæller. Det er tydeligt at se, at det er nogle unge gutter, der har en fantastisk energi og et drive for at blive bedre. Det tror jeg også, vi bliver hen ad vejen. Om det så udmunder sig i rene sejre tvivler jeg på, men det har været nogle fine præstationer, især de to sidste kampe, og vi arbejder godt til træning og er fortrøstningsfulde,” fortæller han.

Jens Berthel Askou og resten af Vendsyssel FF spiller første Superligakamp søndag d. 15. juli klokken 14.00 på Nord Energi Arena. Hvis ikke du allerede har købt billet eller sæsonkort, så hop ind på shop.vendsysselff.dk, så du er med til vores første kamp nogensinde i det fine selskab.