Trælst nederlag i omskiftelig kamp

Det var ikke lige den begyndelse, vi havde håbet på at indvie vores nye flotte hjemmebane med. Et trælst nederlag til Fremad Amager i en kamp, hvor vi var klart bedst før pausen, men faldt i kadence efter pausen.

Vi startede ellers som lyn og torden. Efter 20 sekunder havde vi kampens første chance – dog røg den ved siden af målrammen, men det var et klart signal til Fremad Amager om, at de altså ville få noget at se til i søndagens kamp.

Generelt lagde vi fra land med en rigtig god aggressivitet. Højt, intenst pres stressede gæsterne, der stod langt tilbage på egen banehalvdel og lurede på omstillinger. Det var de så til gengæld også dygtige til. Et par gange i kampens første 10 minutter viste de prøver på, at vi ikke skulle overvurdere deres forreste, der er små raketter, der bare venter på at eksplodere.

Meget af spillet foregik på gæsternes banehalvdel, men trods mange afslutninger, så må vi erkende, at mange af dem ikke ramte inden for målrammen.

Optimismen i skuddende var ikke til at tage fejl af. Morten Knudsen havde fået licens til at skyde, og det gjorde han også flere gange i første halvleg. Det samme gjorde Konaté og Ogude, men deres sigtekorn var ikke helt indstillet.

Igen i dag var vi farlige et par gange på dødbolde. Andreas Kaltoft havde en stor chance i halvlegens sidste minutter, men den strøg lige snært forbi stolpen.

Der blev derfor ikke scoret før pausen.

I anden halvleg kom gæsterne fra Amager bedre med. De skubbede længere frem, pressede boldholderen mere og var generelt en smule mere tændt, end i kampens første 45 minutter.

Men det var stadig os, der pressede på rent chancemæssigt. Og efter 71 minutter fik vi spillets største. Emmanuel Ogude blev nedlagt i det kriminelle felt, og dommer Chris Johansen fløjtede for straffespark.

Den nigerianske angriber tog selv bolden og sparkede, og desværre tog hans skud ydersiden af stolpen.

Og som det typisk er i fodbold, så straffer modstanderen en, når man ikke udnytter sine chancer. Og det gjorde Fremad Amager også ved os.

To minutter efter det brændte straffespark, lå bolden i nettet hos Nicolai Flø. Pierre Larsen slap igennem og lagde bolden under Flø. 0-1 og en kold dukkert.

I slutfasen forcerede vi for at få alle tre point – eller som minimum det ene. Men trods optræk til noget godt, så blev det ikke til mere end lige ved og næsten.

Fremad Amager havde også muligheden for at lukke og slukke kampen, men heldigvis tog Reda Rabeis afslutning indersiden af stolpen og sprang ud i favnen på Nicolai Flø.

Et trælst nederlag – men vi kan revanchere os i næste uge, når rivalerne fra Vejle Boldklub besøger Nord Energi Arena.

Matchfacts, NordicBet Ligaen, 2. spillerunde

Vendsyssel FF – Fremad Amager 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 73. min Pierre Larsen

Advarsler: 60. min Thor Lange (Fremad Amager)

Tilskuertal: 1335

Startopstilling, Vendsyssel FF (4-5-1): Nicolai Flø – Jeppe Svenningsen, Søren Henriksen, Andreas Kaltoft (78. Alexander Juel Andersen), Daniel Christensen – Tiémoko Konaté, Rasmus Vinderslev, Mikkel Frankoch, Morten Knudsen (72. Marcus Solberg), Mads B. Mikkelsen – Emmanuel Ogude (72. Sebastian Czajkowski)

Startopstilling, Fremad Amager (3-4-2-1): Nicklas Dannevang – Mads Gabel, Nemanja Cavnic, Heini Vatnsdal – Pierre Larsen, Franco Atchou, Markus Bay, Thor Lange – Felix Winther (64. Théo Chendri), Reda Rabei – Lukas Engel