Tungt nederlag til Hobro IK

Endnu en vanvittig kamp i Superligaen. Endnu engang målrigt mellem os og Hobro IK – desværre denne gang uden point til følge.

Hobro IK var pisket til at vinde, hvis de stadig skulle have chancen for at overleve i Superligaen, og det var desværre det, de gjorde.

Sagens alvor var tydelig for hjemmeholdet. De kom blæsende fra start og lagde et godt tryk på os. Men det store pres varede kun ganske kort, for vi kom hurtigt ind i kampen, og satte sig langsomt på tingene.

Og det var også os, der kom til de fleste og største chancer før pausen. Især Alhaji Kamara vakte med sin fysik og hurtighed problemer for Rasmus Minor og Yaw Amankwah i Hobro-defensiven. To gange indenfor de første 10 minutter var Kamara ved at bringe os foran, men de sidste marginaler manglede.

Flere gange inden for den første halve time lignede det, at det var os, der skulle frem ad banen for at sikre os 3. pladsen. I hvert fald kom vi frem til flere gode muligheder, men uden det store held.

Efter godt og vel 17 minutter fik vores anfører, Alexander Juel Andersen, desværre et slag der gjorde, at han måtte lade sig udskifte. Og for at være ondt værre, blev vores anden forsvarsstyrmand Sander Fischer også skadet i opgøret.

Hjemmeholdet viste sig fra sin kyniske side, da først Edgar Babayan og siden Vito Hammershøy-Mistrati kom på måltavlen. Lige inden pausen havde Alhaji Kamara et drøn på stolpen, men vi fik desværre ikke bolden i netmaskerne før pausen.

I anden halvleg var vi selvsagt nødt til at komme frem, hvis vi skulle have det ene point, der ville være nok til at sikre tredjepladsen. Men i stedet for en reducering fik Hobro IK bragt sig foran 3-0, da Pål Alexander Kirkevold sparkede et frispark ind bag Nicolai Flø. Et hårdt slag i maven.

Men vi viste endnu engang, at vi ikke ligger os fladt ned og giver op. Vi arbejdede os tilbage i kampen, og fik med to hurtige scoringer efter dødbolde bragt noget spænding tilbage i kampen.

I kampens sidste kvarter lagde vi et tung pres på hjemmeholdet for at få den udlignede scoring. Men trods et par gode forsøg, så lykkedes det desværre ikke at få udlignet.

Endnu engang kunne vi glæde os over en helt igennem fantastisk opbakning fra de medrejsende fans. Det er simpelthen en udsøgt fornøjelse at se og høre jer vise os den eminente opbakning! Vi er så glade og stolte over, at I er vores fans! Tusinde, tusinde tak for støtten!

Det blev derfor til et tungt nederlag, der nu betyder, at der er alt at spille om i sidste runde af Gruppespillet. Vi skal dog stadig ’bare’ bruge ét point på at være sikker på tredjepladsen.

Matchfacts, Superligaen, 31. runde

Hobro IK – Vendsyssel FF 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 34. min Edgar Babayan (HIK), 2-0 38. min Vito Hammershøy-Mistrati (HIK), 3-0 54. min Pål Alexader Kirkevold (HIK), 3-1 69. min Dylan McGowan, 3-2 73. Benjamin Källman

Advarsler: 23. min Vito Hammershøy-Mistrati (HIK), 53. min Dylan McGowan, 72. min Emmanuel Sabbi (HIK)

Tilskuertal: 2299

Startopstilling, Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask – Jesper Bøge, Yaw Amankwah, Rasmus Minor (57. Nicholas Gotfredsen), Mathias Haarup – Martin Mikkelsen, Vito Hammershøy-Mistrati (55. Mikkel M. Pedersen), Jonas Brix-Damborg, Emmanuel Sabbi (80. Julian Kristoffersen) – Pål Alexander Kirkevold, Edgar Babayan

Startopstilling, Vendsyssel FF (3-5-2): Nicolai Flø – Alexander Juel Andersen (18. Daniel Christensen), Sander Fischer (46. Dylan McGowan), Andreas Kaltoft – Tiémoko Konaté, Jón Dagur Thorsteinsson (84. Emmanuel Ogude), Mikkel Wohlgemuth, Francisco Santos Júnior – Benjamin Källman, Alhaji Kamara