Udvisning og to straffespark i sejr over Hobro i Reserveligaen

Set ud fra spil og chancer, var 2-1 måske en for smal sejr i dagens Reserveligakamp mod Hobro IK på bane 1 ved DS Arena. I kampens første 45 minutter sad vi tungt og solidt på tingene, skabte et ocean af chancer og var klart det bedste hold.

Især Daniel Christensen stod bag mange gode ting fra sin position som venstre wingback, og var også involveret i vores to scoringer. Generelt fordelte han boldene fint og var også stærk i det defensive.

Længere fremme på banen var der også comeback til Mikkel Frankoch, der fik de første minutter i benene siden efteråret, hvor han måtte udgå med en drilsk lyskeskade.

Efter 17 minutter fik vi bolden i nettet første gang. Et frispark midt på banen blev sendt ind over byen af Daniel Christensen, og helt umarkeret dukkede Jakob Hjorth op. Ham skal man ikke give for meget plads foran kassen, og han udnyttede da også den store chance til at heade bolden ind bag Adrian Kappenberger.

Og nogle minutter senere øgede vi føringen, da Alhaji Kamara kom foran sin direkte oppasser og headede bolden i nettet ved fjerneste stolpe.

Resten af halvlegen pressede vi på for at lukke og slukke kampen helt, men vi fik ikke bolden i kassen yderligere.

Det gjorde hjemmeholdet til gengæld lige efter pausen. Uret havde knapt kørt en omgang, før Hobro fik et straffespark. Det udnyttede Sebastian Grønning køligt, og dermed var der spænding tilbage i kampen.

Senere i halvlegen kan man argumentere for, at vi blev snydt for et straffespark. Lucas Jensen var igennem, men blev – så det ud til – hægtet af sin direkte modstander, men dommerens fløjte forblev tavs.

Senere i halvlegen fik vi dog et straffespark. Kappenberger i Hobro-målet havde et dårligt udspark, der gav Ogude en friløber. Den måtte Hobro ty til ulovlige midler for at stoppe, og det betød, at de blev reduceret til 10 mand.

Lucas Jensen blev sat til at sparke straffesparket, men desværre fik Jensen ikke ordentlig ram på bolden, og Kappenberger kunne holde den ude af netmaskerne.

Med en mand i overtal var det tydeligt, at vi havde fornuftig kontrol over kampen. Hobro jagtede en udligning, og det gav et par gode omstillinger.

Men der kom ikke flere scoringer, og derfor endte vi med at løbe med alle tre point.

Og det var en tilfreds Mike Tullberg, der kunne se sit hold vinde 2-1.

”I første halvleg synes jeg vi, trods svære omstændinger med banen, formåede at spille god fodbold. Vi havde ingen problemer med at spille den ud af deres pres og få bolden op på den sidste tredjedel mod et rigtig fint hold. Vi er kompakte defensivt og efterlod ingen store rum til dem. De skabte ikke det store. Anden halvleg mistede vi lidt initiativ på bolden, og det blev en mere åben kamp. Indstillingen fra spillerne var god – den fik de ros for, og så glæder vi os ellers til på søndag,” siger Mike Tullberg.

Reserveligaen, 2. spillerunde, foråret

Hobro IK – Vendsyssel FF 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 17. min Jakob Hjorth, 0-2 24. min Alhaji Kamara, 1-2 47. min Sebastian Grønning (straffespark)

Advarsler: 45. min Francisco Júnior

Udvisning: 74. min, Hobro IK

Startopstilling, Vendsyssel FF (5-3-2): Nicolai Flø – Lucas Jensen, Dylan McGowan, Jakob Hjorth (46. Seyi Adekoya), Jeppe Svenningsen, Daniel Christensen – Francisco Santos Júnior, Mikkel Frankoch (46. Mikkel Wohlgemuth), Morten Knudsen – Alhaji Kamara (46. Mads B. Mikkelsen), Emmanuel Ogude (75. Ninos Gouriye)