Aftenens opgør i 3. runde af DBU Pokalen på Nord Energi Arena står mellem Vendsyssel FF og SønderjyskE, og bliver fløjtet i gang kl. 17.30.

For gæsterne fra SønderjyskE er det første kamp i denne sæsons udgave af turneringen, idet holdet som et af de sidste hold fra Alka Superligaen, indtræder i 3. runde.

For Vendsyssel FF er det til trods for at have været helt fremme i semifinalen sidste sæson, allerede kamp nr. 3 i turneringen. Holdets vej til 3. runde er gået over to Aarhus-klubber. I 1. runde blev Lystrup IF besjret 3-0 på udebane. I 2. runde gik det ud over Brabrand IF, der efter forlænget spilletid måtte se sig besejret med 1-0 af Vendsyssel FF.

I sæsonen 2016/2017 blev 4. runde endestation for SønderjyskE, der måtte indkassere et 0-1 nederlag til Randers FC. Ellers har holdet så sent som i sæsonerne 2014/2015 og 2011/2012 været i semifinalen, hvor henholdsvis FC Vestsjælland og FC København blev holdets overmænd.

Vendsyssel FF satte i sæsonen 2016/2017 ny klubrekord ved at spille sig frem til semifinalen, hvor det dog endte med et 0-2 nederlag på eget græs på FC København, der senere vandt pokaltitlen.

Aftenens opgør er i øvrigt ikke det første møde mellem de to klubber. I sæsonen 2012/2013 bød 3. runde den 24. oktober 2012 på et opgør mellem de to hold (Vendsyssel FF spillede dog under navnet FC Hjørring, red.). Opgøret endte dengang med en sejr på 4-0 til gæsterne fra Sønderjylland.

Igennem 14 sæsoner har SønderjyskE spillet 42 pokalkampe, hvor de 28 kampe er blevet vundet. Fire gangen har holdet måttet ud i forlænget spilletid og blot to gange har holdet været involveret i pokalkampe, som er blevet afgjort på straffespark.

Vendsyssel FF har i sin fem årige levetid spillet 13 opgør i turneringen, og ni gange er holdet gået sejrrigt fra banen. Holdet har aldrig været del af en pokalkamp, som er blevet afgjort på straffespark. Til gengæld har holdet to gange været involveret i et opgør, der har måttet ud i forlænget spilletid.

Forud for aftenens opgør kommer SønderjyskE med et uafgjort resultat, 2-2, fra det seneste opgør i Alka Superligaen på udebane mod FC Nordsjælland, hvor holdet vendte et truende nederlag til uafgjort. Vendsyssel FF stiller op med en frisk sejr i bagagen efter 4-2 sejr om Nykøbing FC på Nord Energi Arena.

Vinderen af aftenens opgør skal i 4. runde af DBU Pokalen møde Jammerbugt FC på udebane. Formentlig en af dagene 24. – 26. oktober, og alternativt 31. oktober til 2. november. 4. runde er også efterårets sidste runde i turneringen, hvor der til foråret bliver startet op med kampe i kvartfinalen.

God kamp – vi ses på stadion!

Foto: Flemming Brinkmann, Brinkmann Photo & Video.