Vendsyssel FF henter back hos estisk mester

Landets nordligste divisionsklub, Vendsyssel FF, har tilknyttet den 21-årige estiske Henri Järvelaid fra det estiske mesterhold FC Flora Tallinn. Järvelaid, der mest begår sig på venstre back, er blevet udstyret med en kontrakt til sommeren 2023.

Cheftræner Lasse Stensgaard:

”Henri passer godt ind i den profil, vi har ledt efter på venstre back-positionen. Han er relativt ung og har erfaring fra højeste niveau – både via europæisk fodbold og fra landsholdet. Vi har hele tiden søgt efter en naturlig venstre back, så vi ikke har skullet bruge en af vores øvrige spillere ude af position. Med Henri får vi desuden en meget offensiv back, der har lavet en del mål og assists. Den del har været vigtig for os, så hele byrden for at lave mål og assist ikke ligger på de offensive spillere. Vi vil gerne have fordelt det lidt ud på resten af holdet,” siger han.

Henri Järvelaid:

”Jeg er glad for at være kommet til klubben. Det er første gang, jeg spiller uden for Estland, og jeg glæder mig til den oplevelse, det er. Min klare ambition for at komme her, er, at jeg håber, jeg kan med til at hjælpe klubben tilbage i Superligaen, for det er der, klubben hører hjemme. Som fodboldspiller er mine styrker min venstrefod, min fysik og det at jeg kan dække både venstre back og venstre kant,” siger han.

Henri Järvelaid har spillet 69 kampe i den bedste estiske række, Meistriliiga, og lavet 11 mål og 15 assists. To gange har han vundet det estiske mesterskab med FC Flora Tallinn, mens det også er blevet til en pokaltitel. I indeværende sæson har Järvelaid spillet 15 kampe med to mål og fire assists til følge. Han får nummer 5 i Vendsyssel FF og er med i morgendagens testkamp mod SønderjyskE

Spillerfakta:
Navn: Henri Järvelaid
Fødselsdato: 11. december 1998
Nationalitet: Estisk
Position: Venstre back
Tidl. klubber: FC Nomme United, FC Flora Tallinn & JK Tammeka
Landskampe: 42 U-landskampe, to mål.