Vendsyssel FF lejer canadisk angriber

Vendsyssel FF har lejet den 22-årige canadiske angriber Easton Ongaro i klubben FC Edmonton, der spiller i den bedste canadiske fodboldrække.

Cheftræner Lasse Stensgaard:

”Vi har i lang tid kigget efter en offensiv forstærkning, og her var Easton tidligt inde i billedet. Og nu er det endelig lykkes at få ham hertil. Han har noget af det, vores andre offensive folk ikke har. Med sin højde er han våben for os på standarder og indlæg. Det var også vigtigt for os, at få en spiller ind, der kan dække mere end en position, og det kan Easton. Han kan spille alle tre offensive positioner, og det giver os helt sikkert flere muligheder rent offensivt. Og så betyder hans ankomst også, at vi ikke konstant skal trække veksler på de samme folk hele tiden,” siger han.

Easton Ongaro:

”Jeg er glad for at være kommet til klubben. Det er en rigtig god mulighed for mig, og jeg er meget taknemmelig for at have fået chancen. Jeg håber, at jeg kan bruge opholdet i Vendsyssel FF til at forbedre mit spil og hjælpe holdet så godt jeg kan. Som spiller kan jeg godt lide at arbejde omkring feltet og målet, og jeg håber, at jeg kan score en masse mål,” siger han.

Lejeaftalen med den 198 centimeter høje angriber løber i første omgang indtil nytår. Vendsyssel FF har sikret sig en købsoption på angriberen, så aftalen kan konverteres til en permanent en af slagsen, hvis parterne skulle ønske det.

Easton Ongaro har optrådt 29 gange for FC Edmonton i den bedste canadiske række, og har scoret 13 mål. Ongaro får trøjenummer 23 i Vendsyssel FF, og træner med sine nye holdkammerater første gang på mandag, og kan få sin debut i onsdagens Sydbank Pokalkamp mod Aarhus Fremad.

Spillerfakta:

Navn: Easton Ongaro
Fødselsdato: 5. juni 1998
Position: Angriber
Nationalitet: Canadier
Tidligere klubber: FC Edmonton

Siden august 2020 har Vendsyssel FF været en del af Core Sports Capitals kluballiance med Clermont Foot 63 fra den franske Ligue 2 og Austria Lustenau fra 2. bundesliga i Østrig. Kluballiancens formål er at skabe synergi effekter og forretningsmuligheder til klubberne samt at tilbyde alsidige karrieremuligheder for spillerne