Vidste du, at….om FC Fredericia og Vendsyssel FF

 
Vi har kigget lidt i historiebøgerne og samlet lidt statistik og andet viden om vores kampe med FC Fredericia.
 
Vidste du, at…
 
Vendsyssel FF og FC Fredericia har krydset klinger 22 gange i løbet af årene.
 
I de 22 kampe har vi hevet os sejrrigt ud af opgørene seks gange, otte gange har vi delt i porten, mens søndagens hjemmehold fra Fredericia har vundet otte gange.
 
Vi snitter lige over et mål pr. kamp mod FC Fredericia. Helt nøjagtigt har vi scoret 24 mål i de 22 kampe. Til gengæld har vi lukket 36 ind.
 
Sidste gang vi mødte FC Fredericia på Monjasa Park, som i øvrigt også er det seneste opgør mellem de to hold, var i sidste spillerunde i 2017/2018-sæsonen. Den kamp vandt vi 3-1, og sikrede os 3. pladsen i NordicBet Ligaen og ud i to playoff-kampe mod Lyngby BK. Det endte som bekendt med en plads i Superligaen.
 
Marcus Solberg lavede to mål i den kamp. Den nuværende FC Midtjylland-spiller Mikael Anderson lavede det sidste mål.
 
I den nuværende trup var både Nicolai Flø, Benjamin Lund, Morten Knudsen, Marcus Solberg, Emmanuel Ogude og Mikkel Frankoch med i den kamp.
 
Sidste gang vi tabte til FC Fredericia, var d. 9. april 2017 på Nord Energi Arena.
Sidste nederlag på Monjasa Park er 4. november 2012. I den kamp var det Karim Zaza, vores nuværende målmandstræner, der vogtede buret.
 
Marcus Solberg, Mikkel Agger og Nicolas Bøgild er vores topscorer i det interne opgør mod FC Fredericia. De har alle tre lavet to mål.
 
Vi har en god historik med den første kamp i en ny sæson. Ud af de sidste fem sæsoner har vi vundet fire gange. Blandt andet mod FC Fredericia i sæsonen 2014/2015, hvor vi vandt 2-1.
 
Finurligt nok blev den kamp også spillet den 28. juli. Michael Byskov og Kent Fagerberg var i øvrigt målscorerne i den kamp.
 
Det er blot anden gang siden ovennævnte 2014/2015 sæson, at vi starter en ny sæson på udebane. Sidst vi gjorde det, var i 2015/2016, hvor vi begyndte sæsonen i Skive. Det endte med en sejr på 2-0.