Vidste du, at….om Vendsyssel FF og Fremad Amager

Vi dykker atter en gang ned i historiebøgerne og har fundet lidt statistik om vores indbyrdes kampe mod Fremad Amager.

Seks gange har vi mødt Fremad Amager – og vi har endnu aldrig tabt til amagerkanerne. To sejre og fire uafgjorte er det blevet til.

Vi scorer i gennemsnit ét mål mod Fremad Amager – mens søndagens gæster i gennemsnit laver et halvt mål pr. kamp mod os. Så der er umiddelbart ikke lagt op til den store målfest på søndag.

Sidste gang vi mødte Fremad Amager på Nord Energi Arena var d. 2. april 2018. Den kamp endte 0-0. En kamp hvor vi i øvrigt var en mand i undertal næsten hele anden halvleg, da den nuværende FC Midtjylland-spiller Kristian Riis fik sit andet gule og dermed rødt kort efter 52 minutter.

Nicolai Flø, Andreas Kaltoft, Benjamin Lund, Mikkel Frankoch, Morten Knudsen og Emmanuel Ogude fra den nuværende spillertrup fik spilletid i den kamp.

Lucas Jensen, den nuværende Vejle Boldklub-spiller, er den interne topscorer i kampene mod Fremad Amager. Jensen har lavet to mål.

Begge hold har skiftet træner i løbet af sommerpausen. I spidsen for os er europamesteren fra 1992 Johnny Mølby, mens den tidligere svenske landsholdsspiller Olof Mellberg sidder ved rorpinden i Fremad Amager.

Søndagens dommer er 34-årige Chris Johansen. Han er i gang med sin ottende sæson som elitedommer i landets næstbedste række.

Det er en rutineret herre – trods sin unge alder. Hele 148 professionelle kampe – heraf 120 i NordicBet Ligaen, har Johansen dømt.

I de 120 kampe har han uddelt 251 kort. 245 gule, fem gult/rødt og blot ét rødt kort. Det betyder, at han uddeler lige over to kort pr. kamp.

20 gange har Chris Johansen styret et opgør, hvor vi har været den ene del. Seks gange har vi trukket os sejrrigt ud af det, fem gange har vi fået et enkelt point, mens det hele ni gange desværre er blevet til et nederlag.

Fem gange har Fremad Amager haft Chris Johansen som dommer. De har blot vundet en, spillet to uafgjorte og tabt de sidste to.

Chris Johansen har en gang før dømt et opgør mellem Vendsyssel FF og Fremad Amager. Det var sæsonpremieren i 2017/2018-sæsonen. Det opgør blev også spillet på Nord Energi Arena, og det endte med en 2-0 sejr til os. Lucas Jensen scorede begge mål – blandt andet det, der senere blev kåret som sæsonens mål i Vendsyssel FF.

Nicolai Flø, Jakob Hjorth og Emmanuel Ogude fik spilletid i det opgør. Andreas Kaltoft og Benjamin Lund så hele kampen fra bænken.