Vidste du, at….om Vendsyssel FF og Nykøbing FC

Det er efterhånden tre uger siden, vi sidst spillede hjemme på Nord Energi Arena, og vi har kastet et kort blik på de tidligere opgør mod søndagens modstander fra Nykøbing FC.

Kampen på søndag er det ottende møde mellem de to klubber. De syv foregående møder er endt med fire sejre til Vendsyssel FF, to uafgjorte og et enkelt nederlag.

Første og eneste gang Nykøbing FC tog alle tre point mod Vendsyssel FF var i de to klubbers allerførste møde. Det var helt tilbage i juli 2016, hvor Falstringerne vandt med 3-2. Nicolai Flø og Søren Henriksen spillede begge to hele kampen ved den lejlighed.

I de første syv møder mellem de to hold, er der blevet scoret 25 mål. Det giver 3,6 mål pr. kamp. Så det er nogle målrige opgør, når de to hold krydser klinger.

Ud af de 25 mål er vi noteret for 16 af dem – 2,3 mål pr. kamp – mens Nykøbing FC har lavet de resterende ni – 1,3 mål pr. kamp.

Hele fem spillere har lavet to mål hver i de indbyrdes opgør. Det drejer sig om Wessam Abou Ali (VEN), Thomas Dalgaard (VEN), Lucas Jensen (VEN), Thiago Leonço (VEN) og Mikkel Dahl (NFC).

Sidste gang de to hold mødtes var i 10. spillerunde d. 22. september. Det var på Nykøbing FC’s hjemmebane CM Arena i Nykøbing Falster. Det opgør endte 3-0 til os. Først bragte Lasse Steffensen os foran med sit første mål for Vendsyssel FF, og siden scorede Wessam Abou Ali to gange.

Kigger man på indeværende sæson har vi holdt målet rent tre gange i NordicBet Ligaen. Samtidig har vi gået fra banen seks gange, uden at bolden i kassen. Fem af de seks gange kom i den frygtelige periode, vi havde i starten af sæsonen, hvor vi tabte fem kampe i træk.

Nykøbing FC har endnu ikke holdt målet rent i denne sæson. Samtidig er de gået fra banen fire gange uden at score. De har samtidig lukket 2,4 mål ind pr. kamp. Det er flest af alle hold i NordicBet Ligaen.

Sidste gang vi mødte Nykøbing FC på eget græs var i 32. spillerunde i sæsonen 2017/2018 – også kendt som oprykningssæsonen. Den kamp endte 1-1. Først bragte Mikkel Dahl gæsterne fra Nykøbing FC foran 1-0, men bare to minutter senere gjorde Marcus Solberg det til 1-1. Nicolai Flø, Morten Knudsen, Mikkel Frankoch, Marcus Solberg og Emmanuel Ogude fra den nuværende trup var alle med i den kamp.

Søndagens dommer er en rutineret herre i dansk fodbold. 33-årige Benjamin Helm Svedborg skal styre slagets gang, og han er i gang med sin 10. sæson som dommer.

I de 10 sæsoner har han bl.a. dømt 20 Superliga-kampe, 115 kampe i NordicBet Ligaen samt 15 kampe i Sydbank Pokalen.

Otte gange har han dømt Vendsyssel FF – og alle otte gange har været på udebane.

Fem gange er det blevet til sejr med Benjamin Svedborg som dommer, to gange er det endt uafgjort og kun én gang har vi tabt.

Svedborg har også dømt Nykøbing FC otte gange. Og det har alle været på CM Arena i Nykøbing Falster. De otte kampe er endt med to sejre til Nykøbing FC, fire uafgjorte og to nederlag.

Sidste gang Vendsyssel FF havde Benjamin Svedborg som dommer var i sidste spillerunde i sæsonen 2017/2018 – altså i oprykningssæsonen. Det var en dag, der endte med den helt store eufori fra vores side. Inden den spillerunde så det ud til, at Viborg FF skulle tage 3. pladsen i NordicBet Ligaen og dermed den anden playoff-plads. Men takket være en sen Brabrand IF-scoring til 3-3, og en 3-1 sejr til os på Monjasa Park i Fredericia, tog vi playoff-pladsen og i sidste ende pladsen i Superligaen. Marcus Solberg scorede i øvrigt to mål i den kamp. Det sidste Vendsyssel FF-mål blev scoret af den nuværende FC Midtjylland-spiller Mikael Anderson.