Vidste du, at…om FC Roskilde mod Vendsyssel FF

Kampdagen nærmer sig, og det er igen-igen blevet tid til at slå op i det store kompendie med Vendsyssel FF-statistik og resultater, og denne gang handler det om de interne møder med FC Roskilde.

16 gange har de to hold mødt hinanden. Ni gange har vi trukket os sejrrigt ud af den duel, fire gange er det endt uden vinder, mens FC Roskilde har sejret de resterende tre gange.

I de 16 kampe har vi lavet 24 mål – eller i gennemsnit halvandet mål pr. kamp. Søndagens hjemmehold fra domkirkebyen Roskilde har lavet 13 mål – svarende til 0,8 mål pr. kamp.

Sidst vi mødte FC Roskilde var i 26. spillerunde i sæsonen 2017/2018 – oprykningssæsonen. Den kamp blev spillet på Herlev Stadion pga. en frosthård bane i Roskilde. Kampen endte 2-2, og vores mål blev scoret af Emmanuel Ogude (på straffe) og et brag af et langskud af Benjamin Lund.

Nicolai Flø, Andreas Kaltoft, Morten Knudsen, Mikkel Frankoch, Benjamin Lund, Emmanuel Ogude og Marcus Solberg fik alle spilletid ved den lejlighed.

Alle FC Roskildes sejre over os er faldet på Roskilde Idrætspark.

Sidste nederlag til FC Roskilde skal findes tilbage i marts 2016, hvor vi måtte rejse fra festivalbyen med et 1-3 nederlag i bagagen. Søren Henriksen er den eneste genganger fra vores side i forhold til den kamp. Han sad på bænken alle 90 minutter.

Den interne topscorer i opgørene mod FC Roskilde er Tiago Leonço. Den brasilianske offensivspiller er noteret for fire mål mod FC Roskilde. Han bliver skarpt forfulgt af Emmanuel Ogude med tre scoringer.

Dommeren i kampen bliver af udenlandsk karakter. Kampen er udvalgt af DBU og Divisionsforeningen til at være en del af Nordisk Dommerudveksling, hvorfor det ikke er et af de sædvanlige ansigter, der kommer til at styre slagets gang.

Kampen bliver fløjtet i gang på Roskilde Idrætspark klokken 13.45, og vi liveopdaterer selvfølgelig fra kampen på vores facebookside.