VIGTIG OG FORTJENT SEJR

I kampoplægget var der lovet spillere med ild i øjnene og med vilje til maksimal fight – og det var, hvad man fik. Med en lettere omskrivning af et stort Alicia Keys hit kunne man vel sige at ”This Team Was On Fire”.

Et veloplagt Vendsyssel-mandskab satte sig på kampen fra første fløjt. Angreb efter angreb bølgede frem mod Kolding-målet. Allerede efter 6 minutter kom det første egentlige forsøg. Et dykkende skud fra Mikkel Wohlgemuth sad dog midt i målet og voldte ikke den tidligere Vendsyssel-keeper Frederik Ibsen de store problemer. I det 24. minut måtte Ibsen finde en fornem fodparade frem for at forhindre en velspillende Tiemoko Konate i at score.

At Kolding kunne være bedst tjent med uafgjort var tydeligt. De forsøgte hele tiden at trække tempoet ud af kampen og bryde Vendsyssel-rytmen. Efter en halv times spil så det ud til at bære frugt. Hjemmeholdets pres aftog en smule, og Kolding kom lidt bedre med, men ud over en enkelt situation, hvor små kombinationer i feltet nær havde bragt en Kolding-angriber til frit skud, virkede holdet fra den sydlige del af Jylland ret ufarlige.

Kort før pausen faldt føringsmålet. Hurtige kombinationer bringer Thomas Christiansen fri på kanten. Det præcise indlæg får lov at passere ind til en udækket Gregory Berthier, som sætter sidste fod på bolden.

Efter 2 minutters tillægstid kunne spillerne gå til pause akkompagneret af taktfaste klapsalver fra et medlevende publikum, som gennem hele halvlegen havde støttet holdet forbilledeligt. Allerede da spillerne ankom til stadion, blev de modtaget af fangruppen Zone 70, som ellers har været fraværende et stykke tid. Selvom de tog opstilling udenfor hegnet, må man håber det var første skridt til at bilægge striden, så vi igen kan få gruppen, som betyder sindsyg meget for spillerne, tilbage på stadion igen.

2. halvleg startede lidt famlende. Vi kom til at stå lidt for langt tilbage på banen og overlod for meget initiativ til Kolding. Det resulterede i en del dødboldssituationer, hvor Kolding satsede og trak deres høje forsvarsspillerede med frem. Det gav til gengæld mere plads til vores veloplagte kantspillere. Både Mohammed Cham-Sarecevic og Tiemoko Konate diskede op med flere kvalificerede afslutninger, uden det dog resulterede i den forløsende 2-0 scoring. Vi måtte frem til det 78. minut før scoringen blev fordoblet. Kolding-forsvareren Mathias Høgsholt måtte tage hånden til hjælp for at blokere et skud fra Konate. På trods af store protester fra Kolding, var dommeren ikke i tvivl og pegede på pletten. Stående overfor sin gamle klubkammerat fra FCK-tiden, lokkede Wohlgemuth Frederik Ibsen til at gå ned i den ene side af målet, hvorefter bolden iskoldt blev placeret i den modsatte side.

Kolding var nu tvunget frem på banen, hvilket gav os flere gode kontramuligheder i kampens sidste 15 minutter. 3 minutter ind i overtiden var Mikkel Wohlgemuth tæt på at blive dobbelt måslscore. Frederik Ibsen reddede skuddet i første omgang, men Tiemoko Konate var hurtigt over returen og satte sikkert bolden i nettet til 3-0.

Med sejren er vi nu med igen, og troen på overlevelse er i den grad intakt. Det er derfor med stor optimisme, når spillerne sætter sig i bussen til weekendens vigtige udebaneopgør mod Hvidovre.

Næste kamp: Lørdag den 15/5 kl. 14:00 Ude mod Hvidovre.